Calatorii

Elevii ar putea beneficia si ei de gratuitate pe tren, anunta ministrul Muncii, Marius Budai

Publicat: 21 mai 2019
9

Elevii ar putea beneficia de gratuitate pe tren, precum studentii, anunta la Sibiu, ministrul Muncii, Marius Budai.

"Nu avem nicio intentie sa scoatem subventiile pentru studenti din calcul. Noi le-am dat, noi le vom pastra. Consideram ca studentii circula in acest moment, mult mai des decat elevii. Probabil, pe viitor ne vom gandi si la extinderea acestei masuri, dar acum suntem in aceasta situatie si noi asiguram ca atat timp suntem la guvernare, nu avem de gand sa o scoatem. Pe viitor ne putem gandi si la extinderea acestei masuri si la elevi", a declarat Budai.

Studentii din Romania beneficiaza de transport gratuit pe calea ferata pe toata durata anului, din 2017. 

Prezent alaturi de Budai, la Sibiu, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a subliniat importanta acestei decizii pentru domeniul pe care il pastoreste.

"Ne ajuta foarte mult din punct de vedere turistic, pentru ca stim, studentii au un buget restrans pentru vacante si atunci aceasta masura chiar a venit in intampinarea lor. Sunt foarte multi studenti care vin la mare profitand de acest drept si calatorind cu trenul in mod gratuit. Deci, categoric, nu o sa scoatem aceasta masura", a spus ministrul Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu. 

Bilete de avion reduse

Recent, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca studentii ar putea beneficia si de tarife reduse la jumatate la biletele de avion pe rutele interne.

„Am stabilit – si pana la urma s-a aprobat – transport gratuit pe calea ferata. Mi se pare o idee foarte buna si aceasta cu 50% pentru biletele de avion in interiorul tarii. Cred ca o sa fie bucuroase si companiile de transport. Dar da, eu cred ca se poate face”, a declarat Liviu Dragnea, in cadrul unei intalniri cu membrii PSD, la Centrul Cultural din Topoloveni.

Adauga un comentariu