Local

Elevii supradotati vor fi consiliati separat

Publicat: 19 feb. 1999

•Dirigintia nu va fi cuprinsa in norma didactica

In contextul derularii anului de debut al „Reformei Marga”, Ministerul Educatiei Nationale a efectuat unele modificari la planul cadru de invatamint pentru 1999-2000. Astfel, in ciclul gimnazial, elevii nu vor avea ore de consiliere, asa cum a fost initial precizat, ci ore de dirigintie. Dirigintia nu va fi cuprinsa in norma didactica a profesorilor, acestia fiind remunerati pentru orele efectuate la plata cu ora.

Exista posibilitatea ca unitatile de invatamint sa includa dirigentia in cadrul curriculumului local, adica poate fi considerata obiect optional. Doar in acesta situatie, dirigentia ar putea fi cuprinsa in cadrul normei didactice. Profesorul-diriginte va lucra pe grupe de elevi iar programa de invatamint la acesta disciplina va cuprinde teme de consiliere psihologica pentru elevii supradotati si consiliere psihologica a elevilor cu un nivel scazut la invatatura.

„Profesorii de la gimnaziu care vor sutine aceste ore vor trebui sa aiba cel putin un curs de specialitate. Cea mai fericita situatie ar fi ca toate orele de dirigintie-consiliere sa fie predate de psihologi”, a declarat Camelia Gavrila, inspector general al ISJ Iasi. La clasa a IX-a, dirigintia devine disciplina obligatorie.

O alta modificare recenta asupra planului de invatamint prevede introducerea in clasa a VIII-a a obiectului Latina, ca disciplina din trunchiul comun, cuprinsa in aria curriculara „Limba si comunicare”.loading...

Adauga un comentariu