Bizar

FOTO! Blestemul comorilor si padurea Calugareasca din Baragan

Publicat: 06 feb. 2017

Oriunde mergi in Romania vei descoperi o multime de legende si de locuri pline de mister. Cea mai veche legenda din Baragan dateaza de pe vremea invaziei turce, iar grozaviile s-ar fi petrecut in comuna Dor Marunt. Localitatea este situata in partea de nord-vest a judetului Calarasi, in manoasa campie a Baraganului Sudic.

Legendele despre mistere si comori adanc ingropate in solul roditor al Campiei Baraganului le-au luat multora mintile. Inventate sau nu, legendele se transmit de la o generatie la alta si sunt mereu la fel de interesante.
Numele localitatii provine de la legendarul rege dac Dromihete (Drom-I-Chaites, „Calea celor puri”, a dat prin etimologie populara numele actualului sat Dor Marunt), aflata intre Lehliu si Calarasi. Legendele din partea locului spun ca ar fi ingropate mai multe comori, iar duhurile care le protejeaza se transforma, spune povestea, in flacari albastre. Cine ajunge la comori nu scapa de blesteme.

Despre Padurea Calugareasca se spune ca nu bate niciodata vantul, linistea este de-a dreptul asurzitoare, iar legenda ei se trage din vremea razboaielor cu turcii. Locul este plin de mister, iar sufletele care nu si-au gasit linistea sute de ani bantuie si acum printre copaci. Pe vremuri era un schit de calugari care au fost insa ucisi de turci. Ultimul calugar ucis de armata turceasca a aruncat asupra lor un blestem greu. La iesire din Padurea Calugareasca sunt foarte multe cruci, despre care legenda locului spune ca stau de paza pentru ca spiritele paganilor sa nu poata iesi din padure. Pe timpuri, satul Dor Marunt era marginit de paduri de stejar, nuci si duzi. Padurea de nuci si duzi ce ducea spre Bucuresti, si care in prezent se intinde pana la Biserica Noua, era locuita de calugari si de jivine. Invaluita de mister este si manastirea in care calugarii locuiau. Aceasta a disparut in totalitate ca si cum nici nu ar fi existat, singura dovada a existentei acesteia fiind doar crucea cea mare.

sursa: stiri de actualitateloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit