News Flash:

Ghid Pagina lui peste Buna Ziua Iasi - Oxigenul influenteaza pescuitul

13 August 2009
555 Vizualizari | 0 Comentarii
Continutul de oxigen in apa depinde de mai multi factori, printre care temperatura, starea de agitatie a apei, vegetatia submersa, adancimea, intensitatea fenomenelor de putrefactie, cantitatea de substante organice etc. Continutul de oxigen variaza si in functie de anotimp dar si de ora la care se face determinarea in cursul unei zile. In apele bogate in oxigen exista conditii favorabile dezvoltarii zoo si fitoplanctonului iar procesele de transformare a substantelor minerale sunt mai intense, prin aceasta se asigura conditii bune de dezvoltare a populatiei pisciciole. Apele sarace in oxigen, dimpotriva, permit intensificarea fenomenelor de putrefactie si de descompunere a substantelor organice, fenomene care se petrec in special in fundul apelor, unde oxigenul ajunge cu greu prin difuziune, mai ales daca apa ramane mult timp linistita, aceste ape sunt defavorabile dezvoltarii normale a pestelui. Valorile minime admisibile sunt de 4-14 mg oxigen la litru, in functie de natura speciei si a apei, in vreme ce valorile nocive sunt cele cuprinse intre 1-3,5 mg/litru. Continutul de oxigen in apa scade cu cat temperatura exterioara este mai ridicata, efectele resimtindu-se si in rezultatul partidelor de pescuit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012542 (s)