News Flash:

Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi - Bucataria mediteraneana

17 Iulie 2009
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
Ghid Turism BUNA ZIUA Iasi Bucataria mediteraneana
Bucataria malteza face parte din varietatea bucatariilor mediteraneene, avand la baza produsele proaspete si fructele de mare. Totodata, se resimt puternice influente din bucataria italiana. Feluri de mancare malteze: Oricine poate simti influenta bucatariei englezesti la micul dejun, care este foarte populara in cultura malteza. Minestra (supa ingrosata de pui) - se aseamana cu ciorba noastra, dar este mult mai groasa ca si consistenta datorita orezului. Ingrediente: conopida, morcovi, dovlecei, ceapa alba, telina, pasta de bulion, orez si apa. Se spala si se feliaza toate legumele. Se caleste ceapa pana se rumeneste. Se adauga restul de legume maruntite. Se adauga apa si se lasa la inabusit pana se fierb toate legumele. Se adauga orezul spalat. Supa trebuie sa iasa groasa din punct de vedere al consistentei. Pestele: in mod firesc, exista multe varietati de peste proaspat, majoritatea fiind pregatite intr-o cresta de sare sau in folie de aluminiu, pestele fiind impanat cu ceapa, usturoi, ulei de masline, totul pregatit la cuptor. O experienta de neuitat este sa mananci fructe de mare proaspete. Garnitura este de cele mai multe ori simpla, dar gustoasa si consta in salata verde (salata verde cu ulei de masline si otet alb sau suc de lamaie). Iepure (Fenek) - iepurii sunt crescuti special pentru a fi gatiti, fiind considerati foarte gustosi. Exista cateva restaurante care sunt specializate doar pe preparate din carne de iepure. Paine malteza cu umplutura (hobz biz-zejt): painea malteza se taie in doua si se umple cu piure proaspat de rosii si ulei de masline, cascaval maltez - odata considerata hrana saracilor. Aceasta umplutura poate varia. Specificatiile condimentelor - bucataria malteza foloseste condimente tipice din zona mediteraneana: caperele se gasesc la fiecare colt, semintele de fenel care dau o aroma deosebita carnaciorilor de porc, citrice (faimoasele portocale rosii malteze ale cavalerilor Sfantului Ion), lamai, mandarine si grefe, busuioc, chimion, cimbru si rozmarin. Se spune ca bucataria malteza reprezinta o imbinare intre cea italieneasca si ceva influente arabice, de asemenea existand trasaturi si din bucataria englezeasca. Specificul italian, totusi, cu precadere cel sicilian, este o parte predominanta a acesteia. Despre bucataria malteza se considera ca este mai sanatoasa decat cea siciliana. Fructele proaspete, pestele, salatele si preparatele din paste fainoase predomina. Deserturi: Figolla este o prajitura speciala care se pregateste doar de Paste, cu crema de alune, care are forma unei femei. Pe timpul verii, fiecare sat si oras serbeaza onomastica patronului sau spiritual cu artificii si decoratii stradale. Pastizzi este o alta gustare tipic malteza, reprezentand cornuri de patiserie umplute cu pasta de mazare, si care este insotita de ceaiul tipic englezesc servit cu lapte in toiul diminetii. Maltezii, urmand traditia englezeasca, sunt mari consumatori de ceai. Ceaiul pe care il beau maltezii este foarte puternic si contine si o doza de lapte condensat. Cafeaua urmeaza traditia italieneasca; se consuma foarte puternica si in cantitati mici. Din moment de nu au rauri sau ape curgatoare pe insulele malteze, acestia sunt obligati sa foloseasca apa desalinizata. Cateodata se poate simti un gust usor sarat in cafea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 24 queries | Mysql time :0.022586 (s)