National

Ministerul Justitiei si-a retras plangerea privind incompatibilitatea judecatoarei Motoc

Publicat: 05 iul. 2012
1
Ministerul Justitiei si-a retras plangerea inaintata Curtii Constitutionale (CC) referitoare la incompatibilitatea in care s-ar afla judecatoarea Iulia Motoc, informeaza rtv.net.
„Cu adresa nr. 65280 din 5 iulie 2012, Ministerul Justitiei a adus la cunostinta Curtii Constitutionale, decizia de retragere a sesizarii prin care semnala situatia de incompatibilitate a doamnei judecator Iulia Antoanella Motoc”, informeaza, astazi, Biroul de presa al Curtii Constitutionale.
In 28 iunie, Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei si Agentia Nationala de Integritate (ANI) cu privire la situatia judecatoarei Iulia Motoc de la CCR, demnitarul considerand ca aceasta se afla in incompatibilitate.
In adresele trimise in 28 iunie, presedintelui CCR, Augustin Zegrean, si presedintelui ANI, Horia Georgescu, ministrul Justitiei afirma ca, in opinia institutiei pe care o conduce, Motoc intra „in sfera de incompatibilitate statuata de norma constitutionala si legislativa pentru judecatorii Curtii Constitutionale”.
Argumentele lui Corlatean sunt legate faptul ca Motoc este si expert in cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, membru al Consiliului de Administratie al Agentiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene si membru al Comitetului Consultativ al Conventiei-cadru privind protectia minoritatilor nationale.
Ministrul Justitiei subliniaza ca, in opinia institutiei pe care o conduce, si celelalte doua angajamente internationale ale judecatoarei Iulia Motoc intra, de asemenea, in sfera de incompatibilitate statuata de norma constitutionala si legislativa pentru judecatorii Curtii Constitutionale.
Adauga un comentariu