Stiri

Modificari de ultima ora pentru Programul Prima Casa. Senatul a dat aviz favorabil

Publicat: 17 sept. 2019

Comisia de buget-finante a Senatului a acordat, marti, raport favorabil pentru proiectul inaintat de ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, privind modificarile aduse Programului Prima Casa. Inclusiv numele programului va fi schimbat.
Comisia de buget-finante a Senatului a acordat, marti, rapoarte favorabile pentru doua propuneri legislative initiate de ministrul Finantelor, senatorul Eugen Teodorovici, care vizeaza impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei si atribuirea unui caracter social programului Prima Casa.

Eugen Teodorovici, prezent la sedinta comisiei, si-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel incat componenta din pensii bazata pe principiul contributivitatii sa nu fie taxata. Propunerea legislativa prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depaseste 10.000 de lei – cu 50%.

Alta propunere legislativa a lui Eugen Teodorovici prevede modificarea OUG 60/2009 privind programul Prima Casa, care este redenumit ”O familie, o casa”. Teodorovici a depus la Senat mai multe proiecte de lege, dintre care doar acestea au intrat marti in dezbaterea Comisiei de buget-finante, celelalte fiind retrase de pe ordinea de zi a comisiei. Presedintele Comisiei de buget, Viorel Arcas, a explicat ca acestea au fost retrase pentru ca necesita ”o dezbatere mai aprofundata”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit