International

Papa Francisc UIMESTE: „Femeile sunt INTERZISE”

Publicat: 02 nov. 2016
1
Papa Francisc a declarat marti ca el crede ca interdictia impusa de Biserica Catolica potrivit careia femeile nu pot deveni preoti este definitiva, iar acest lucru nu se va schimba niciodata. Afirmatia a fost facuta de pontif in timpul unei conferinte de presa desfasurate la bordul avionului care il transporta inapoi la Roma, dupa vizita efectuata in Suedia, informeaza Reuters.
O reporterita din Suedia a facut observatia ca liderul Bisericii Luterane, care l-a intampinat pe Papa in Suedia, este o femeie – Antje Jackelen – si l-a intrebat pe pontif daca Biserica Catolica ar putea permite femeilor sa devina preoti in urmatoarele decenii.
”Sfantul Papa Ioan Paul al II-lea a avut ultimul cuvant clar pe aceasta tema, iar acest lucru ramane definitiv”, a precizat Francisc.
Papa s-a referit la un document din 1994 al lui Ioan Paul al II-lea care a blocat posibilitatea ca o femeie sa devina preot, precizeaza sursa citata.
Reporterita a insistat, intreband daca acest lucru nu se va schimba niciodata, iar Francisc a raspuns: ”Daca citim cu atentie declaratia Sfantului Papa Ioan Paul al II-lea, ea se indreapta catre aceasta directie”.
Potrivit Bisericii Catolice, femeile nu pot deveni preoti deoarece Iisus si-a ales apostoli doar din randul barbatilor.
In luna august, Papa Francisc a numit o comisie de analiza asupra rolului femeilor diacon in perioada crestinismului timpuriu, alimentand sperantele ca femeile vor avea pe viitor un cuvant mai important de spus in cadrul Bisericii Catolice, informeaza agerpres.ro.
Adauga un comentariu