Eveniment-Social

Schimbari masive la Teatrul National. Primaria vrea sa amenajeze o parcare subterana

Publicat: 27 iul. 2018
1

Municipalitatea ieseana anunta noi schimbari in centrul Iasului. Pe data de 6 septembrie va fi organizata o licitatie pentru achizitionarea unor servicii de proiectare si actualizare a indicatorilor tehnico-economici in cadrul proiectului "Modernizarea si Reabilitarea Esplanadei Teatrului National «Vasile Alecsandri»".

Esplanada are o suprafata de 9.726 metri patrati, iar prevederea bugetara a licitatiei este de 55.000 lei, fara TVA. Una dintre cerintele cele mai importante ale primariei consta in analizarea oportunitatii de a amenaja o parcare subterana in zona esplanadei.

"Se solicita rezolvarea urmatoarelor aspecte legate de modernizarea si reabilitarea Esplanadei Teatrului National «Vasile Alecsandri» Iasi: reamenajarea spatiilor verzi, amenajari peisagistice, alei pietonale, obiecte de mobilier urban, amenajarea acceselor rutiere pentru trafic ocazional (aprovizionare, interventii). Proiectul va prevedea iluminatul functional si ambiental al traseelor si punctelor de interes, se va analiza posibilitatea amenajarii de parcaje subterane si supraterane, instalarea unui sistem WI-FI in spatiile publice, instalarea unui sistem de supraveghere video a spatiilor amenajate", se arata in caietul de sarcini.

Citeste si: Faceti ceva cu acesti soferi! Trotuar din Iasi, transformat complet in parcare pentru smecheri – FOTO

Totodata, vor fi identificate spatiile cu potential comercial pe timpul verii si se va realiza un sistem de evacuare a apelor pluviale. Edilii au lansat o licitatie asemanatoare pentru proiectarea esplanadei din fata Palatului Culturii.

 

 

Comentarii
 • S-e intoarce parcarea lui Nichita din nou ca o marota pe esplanada teatrului naional.
  Eu il credeam mai destept pe Chirica fata de ciobanul ala de Dorohoi.
  s
  Sa se gandeasca bine acolo nu se taie nici un copac si nu se face nici o groapa pentru popi.
  In primul rand acolo nu se poate construi deoarece ar intrerupe drenul facut pentru captarea apei de sub teatrul national si ar afecta structura de rezistenta a celui mai frumos teatru din tara asa cum se intampla prin ’70-’75 cand statul comunist au adus specialisti japonezi si au reusit sa-l salveze.
  Pentru a face aceasta parcare subterana trebuie facut dezbatere publica si acordul cetatenilor.

Adauga un comentariu