Actualitate

Scolile mai au doua zile pentru a prezenta proiectele de autoevaluare

Publicat: 09 feb. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:9893;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Cele care nu vor prezenta acest proiect risca sa ramana fara buget pe anul 2000

In urmatoarele doua zile, scolile vor fi controlate aleatoriu de o echipa a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, scopul fiind corectitudinea cu care au fost efectuate proiectele de autoevaluare ale institutiilor de invatamant din Iasi. De pe 20 noiembrie, directorii scolilor iesene au fost anuntati ca trebuie sa intocmeasca un proiect de autoevaluare al unitatii pe care o conduc. Acest proiect de autoevaluare, in urma caruia scoala primeste un punctaj, este foarte important, pentru ca astfel scolile intra intr-un nomenclator al unitatilor scolare din Romania.

De asemenea, pe baza acestui proiect se vor stabili si bugetele scolilor si daca acestea pot intra in competitia pentru titlul de unitate de invatamant reprezentativa pentru Iasi. „Sunt multe scoli care nu au prezentat inca acest proiect de autoevaluare. Noi le mai dam la dispozitie cel mult trei zile pentru a-l realiza si prezenta la ISJ Iasi. Daca nici in aceste trei zile scolile respective nu vor prezenta proiectul de autoevaluare, acestea nu vor mai fi considerate unitati scolare si nu vor mai primi buget”, a transmis un avertisment ferm directorilor de scoli, Liviu Burlec, inspector scolar general adjunct al ISJ Iasi. Pana in prezent, din unitatile de invatamant din Iasi care au prezentat proiectele de autoevaluare, doar o singura gradinita se afla sub limita de puncte – 65 – prevazuta de regulament.

„Unitatile care au sub 65 de puncte vor fi monitorizate de noi. Si vom incerca sa gasim solutii la problemele acestora”, a mai spus Liviu Burlec. In urmatoarele zile, o echipa a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi va face controale aleatorii in scolile care au prezentat proiectele de autoevaluare pentru a verifica corectitudinea acestora.

„Bineinteles ca vor fi verificate scolile care au peste 265 de puncte. Este vorba de aproximativ 30 de scoli care au adunat un asemenea punctaj destul de mare”, a mai adaugat Liviu Burlec.

 Precizam ca unitatile scolare care in urma autoevaluarii au adunat peste 265 de puncte pot intra in randul scolilor reprezentative din tara. Unul dintre avantajele unei scoli reprezentative, poate si singurul, este acela ca isi poate angaja singura, prin concurs, profesorii titulari. In momentul de fata, in Iasi exista patru unitati reprezentative: Colegiile „Costache Negruzzi” si „National”, Liceul Teoretic „Emil Racovita”, Scoala generala „Stefan Barsanescu” si Scoala generala „Titu Maiorescu”.

Adauga un comentariu