News Flash:

Secretarul Primariei este cercetat penal

20 Septembrie 1999
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
•In comuna Sinesti peste 200 de titluri de proprietate au fost emise ilegal

Aflat in functie de peste 20 de ani, secretarul Primariei Comunei Sinesti, Mihai Loghin, a ajuns o nedorita vedeta locala. Acesta a emis, ilegal, in beneficiul sau si al tatalui sau, titluri de proprietate pentru suprafete mult mai mari decit permiteau prevederile legale. In plus, acesta a luat in folosinta si terenuri care apartin altor familii. Totul, la adapostul functiei pe care o are - din care a fost, recent, destituit, pina la definitivarea anchetei penale declansate de primarul comunei, Viorica Loghin.

O reclamatie

Neregulile din activitatea lui Mihai Loghin au fost descioperite imediat dupa reclamatia Emiliei Pricop, din comuna Sinesti. aceasta semnala primariei abuzurile comise de secretarul Primariei Sinesti, Mihai Loghin, privind terenul care ii apartinea de drept.
Pentru clarificarea situtiei primarul comunei, Viorica Loghin, a declansat o ancheta la nivel local si a constatat ca pe linga faptul ca Loghin a emis in beneficiul lui si al tatalui sau titluri de proprietate cu suprafete mai mari decit aveau dreptul conform legii, a luat spre folosinta si suprafata de 394 mp intravilan, care apartinea familiei Cristea Gheorghe. Conform "schitei plan" intocmite de reprezentantul OCOTA Iasi inregistrat sub numarul 1.496 din 4 septembrie 1999, s-a dovedit clar ca Mihai Loghin detinea suprafata de 7.609 mp; la acestia se adauga alti aproape 400 mp care nu-i apartineau. Solicitarea primarului de a prezenta actele ce fac suportul detinerii acestei suprafete de teren a generat un refuz categorit precum si o schimbare brusca de atitudine din partea celui incriminat.

Nereguli cu toptanul

Secretarul a eliberat, in beneficiu personal, titlul de proprietate 131098/1995 pentru suprafata de 5.000 mp intravilan cu toate ca respectiva suprafata nu apare in anexele Comisiei Judetene de Fond Funciar si nu exista nici un act justificativ care sa-i fi dat dreptul la detinerea acestei suprafete de teren. Dupa un an, mai elibereaza un titlu in care se trece alaturi de tatal sau pentru o suprafata mult mai mare de teren decit cea la care ar fi avut dreptul. Ambele acte "certifica" dreptul de proprietate, ilegal dobindit, pentru mii de metri patrati teren intravilan si peste un hectar teren extravilan in plus fata de ceea ce ar fi avut dreptul. La verificarile facute ulterior de primar s-a constatat ca Mihai Loghin a emis ilegal un numar de 37 titluri de proprietate care nu au suprafata validata conform legii si 188 titluri ce depasesc suprafata validata.

Prins cu mita-n sac

Relativ la situatia creeata Primarul comunei Sinesti Viorica Loghin ne-a declarat:" Secretarul Mihai Loghin a refuzat orice dialog in legatura cu terenul pe care il detine si avind in vedere faptele penale de care s-a facut vinovat executivul primariei a decis inaintarea unei plingeri penale impotriva acestei persoane. Mai mult, refuza sa-si desfasoare atributiile de serviciu; pentru ca administratia locala sa functioneze normal, acestea au fost preluate de agentul agricol precum si de alti angajati ai primariei. Pentru aceasta am sesizat Prefectura si Consiliul Judetean Iasi si am cerut suspendarea din functie a secretarului pina la finalizarea anchetei organelor de cercetare penala. Speram intr-o clarificare rapida pentru a putea intra in normalitate".
Ca prima reactie a Consiliului Judetean Iasi a fost vizita consilierului judetean Neculai Iovita care, dupa o scurta analiza a situatiei ne-a declarat:"Este regretabil ca la Sinesti s-a creat aceasta situatie si ca multe titluri de proprietate nu au suport legal, dar vom rezolva problemele create". Incercarea de a-l contacta personal pe secretar pentru o scurta declaratie a fost un insucces datorat faptului ca prezenta sa in Primarie este rarisima.
Paul URSU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013080 (s)