News Flash:

Sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului

17 Noiembrie 2009
725 Vizualizari | 0 Comentarii
Av Razvan A HUTANU
Constitutia Romaniei garanteaza dreptul fiecarui cetatean de a apela la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Plangerile formulate trebuie sa priveasca numai actele emise de autoritatile publice (instante de judecata, Parlament, administratie), Curtea Europeana a Drepturilor Omului neputand solutiona plangerile indreptate impotriva persoanelor particulare sau institutiilor private.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului poate fi sesizata numai dupa epuizarea cailor de recurs interne a unei cereri.
Termenul in care poate fi sesizata Curtea este de 6 luni de la data deciziei interne definitive si irevocabile. In cazul in care acest termen de 6 luni este depasit, Curtea nu va mai putea examina plangerea formulata.
Este obligatoriu ca plangerea sa fie formulata in scris si semnata de catre reclamant sau persoana care il reprezinta.
Mai intai, plangerea adresata Curtii Europene a Drepturilor Omului va fi examinata, in vederea admisibilitatii sau inadmisibilitatii acesteia. In cazul in care plangerea va fi gasita inadmisibila, aceasta nu va fi inregistrata pentru solutionare de catre Curte, iar, daca plangerea este gasita admisibila, atunci aceasta va fi inregistrata, intocmindu-se un raport cu care va fi sesizata Curtea, care va pronunta o hotarare in cauza respectiva.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului are ca limbi oficiale franceza si engleza. Pana la admisibilitatea cererii, plangerile pot fi formulate in limba romana. Daca cererea a fost declarata admisibila, atunci trebuie folosita una dintre limbile oficiale ale Curtii. Aceasta numai in cazul in care Presedintele Marii Camere a Curtii nu autorizeaza folosirea in continuare a limbii in care a fost intocmita plangerea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3734 (s) | 22 queries | Mysql time :0.252526 (s)