National

Tariceanu: „Sefa DNA nu trebuie sa ne dea noua ordine!”

Publicat: 09 apr. 2015
1
Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, nu trebuie sa dea indicatii Parlamentului si actiunile institutiei dau „impresia unor vendete, unor rafuieli intre clanuri”. Replica lui Tariceanu vine in contextul in care Laura Codruta Kovesi vrea ca parlamentarii sa nu mai beneficieze de imunitate in fata procurorilor. Presedintele Senatului a precizat ca parlamentarii au imunitate doar pentru declaratiile politice.
„Sefa DNA nu trebuie sa ne dea noua ordine! Kovesi nu da indicatii Parlamentului. Actiunile DNA le dau unora impresia unor vendete, unor rafuieli intre clanuri. Doamna Kovesi face o confuzie. Refuzul de a accepta arestarea nu inseamna blocarea justitiei. Daca procurorii au probe suficiente, ce ii impiedica sa trimita dosarul in instanta? Care e piedica? Arestarea pe banda rulanta incepe sa semene cu o modalitate de a pune presiune psihologica pe cei care sunt inchisi pentru a obtine alte declaratii decat probele pe care le au procurorii la dosar. Asta e practica ce se extinde.
Procedura curenta trebuie sa fie aceea a anchetei, arestarea e o masura exceptionala, nu stiu cata lume intelege ca dupa 90 noi vorbim despre libertati. Exista o libertate absoluta, dreptul la a fi in libertate, dar si dreptul la exprimare, dreptul de a calatori, de a protesta, noi avem obligatia de a apara astfel de drepturi. Avem o viziune total diferita asupra acestei chestiuni si nu e viziunea mea in fata doamnei Kovesi sau invers. Abordarea nu e una individuala a mea, ci una democratica si europeana care pune pe primul plan libertatile cetateanului. Parlamentarii nu au imunitate decat pentru declaratii politice. Ca nu-i convine doamnei Kovesi, acum (..) stiti, asa cum noi respectam deciziile altor institutii, asa trebuie sa respecte si justitia„, a declarat Calin Popescu Tariceanu la B1 TV.
Comentarii
  • se poate sa ai dreptate dar iarasi nu e corect nici ca voiu sa hotariti care hot face sau nu face puscarie ca hoti sunteti toti incepind de la consilierii de la comuna pina la cea mai mare functie in statul romin….

  • Acest talhar ordinar tine loc de: presedinte de partid, presedinte de senat, presedinte parlamentului, presedinte de CAP, presedinte de colhoz,, procoror, judecator, avocat, melitian, ciuma rosie, securist, turnator, un jeg-os cu tate fuctile in-trun stat de drept spre sclavie si iobagie!

Adauga un comentariu