National

Victor Ponta: Suspendarea lui Basescu va fi ultima solutie

Publicat: 04 dec. 2012
1

Victor Ponta a comentat marti seara la Romania TV sondajul CSCI conform caruia 60% dintre alegatori vor suspendarea lui Traian Basescu in cazul in care presedintele va refuza sa reconfirme mandatul de premier.

„Cred ca nu o sa avem o criza politica”, a declarat Ponta, precizand ca suspendarea va fi „ultima solutie” la care va recurge USL.

„Cred ca nu o sa avem o criza politica dupa 9 decembrie. Sper sa nu fiu prea optimist. Am acces la mai multe informatii decat cei care au raspuns la sondaj si cred ca trebuie sa facem tot posibilul sa nu ajungem la o criza politica. Nu depinde doar de dl Basescu sa nu fie criza. Nu e vorba doar de toanele unui singur om. Facem parte din aliante, din UE, nu depinde totul de un singur om”, a declarat Ponta, marti seara, la Romania TV.

Primul-ministru a precizat totodata ca nu tine legatura cu seful statului, adaugand ca raceala dintre cele doua palate nu afecteaza activitatea institutiilor.

„Eu dupa episodul suspendarii nu am vorbit cu domnul presedinte, nu am cerut sa merg la dansul. Ne-am intalnit doar la consultarile de la Cotroceni si m-am vazut cu domnul Basescu o singura data, dupa ce am fost la Bruxelles. In rest, in fiecare zi semnam documente, memorandumuri, nu inseamna ca daca nu ne auzim toata ziua la telefon nu functioneaza institutia Presedintelui si a Guvernului”, a spus Ponta.

Conform premierului, demararea unei noi proceduri de suspendare a lui Traian Basescu tine in primul rand de comportamentul presedintelui:

„Suspendarea e ultima solutie. Nu e dorinta noastra. Domnul Basescu daca asta vrea, asta va avea. Dorinta noastra e ca daca oamenii ne votaza ca majoritatea absoluta sa fie respectata aceasta decizie”.
Comentarii
Adauga un comentariu