News Flash:

A inceput admiterea la facultate

14 Iulie 2008
1547 Vizualizari | 0 Comentarii
A inceput admiterea la facultate
• La primele trei universitati iesene, Al.I. Cuza, Tehnica Asachi si cea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa, incepe astazi sesiunea inscrierilor • La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, inscrierea a debutat pe 10 iulie • Anul acesta sunt scoase la concurs 17.473 de locuri pentru studiile de licenta • Cele mai multe locuri sunt oferite de Universitatea Cuza, si anume 11.452 de locuri


De astazi au inceput inscrierile la Universitatea Cuza, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi. Candidatii isi pot depune dosarele pana pe data de 20 iulie. Universitatea Cuza are pentru anul intai de studiu un numar total de locuri scoase la concurs de 11.452. Din acestea, la fara taxa sunt disponibile 3.330 de locuri, iar in regim nebugetat, un numar de 8.070 de locuri. Pe de alta parte, alte 55 de locuri sunt rezervate candidatilor din Republica Moldova si celor de etnie rroma. Un numar de 22 de locuri sunt in regim la fara taxa, pentru candidatii moldoveni, iar pentru candidatii de etnie rroma 30 de locuri, de asemenea la fara taxa. A doua sesiune va avea loc doar la facultatile unde nu s-au completat toate locurile.

Spre deosebire de celelalte universitati iesene, Universitatea Cuza va pune la dispozitia candidatilor o linie telefonica speciala prin care sa raspunda tuturor nelamuririlor legate de admiterea in cadrul acestei facultati. Perioada alocata inscrierilor este 14 - 20 iulie, iar a doua sesiune va avea loc doar la facultatile unde nu s-au completat toate locurile. Spre deosebire de celelalte universitati iesene, Universitatea Cuza va pune la dispozitia candidatilor o linie telefonica speciala prin care sa raspunda tuturor nelamuririlor legate de admiterea in cadrul acestei universitati. Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi se desfasoara incepand de astazi pana pe 20 iulie. Examenul de admitere este pe baza testelor grila. Sustinerea testelor grila va avea loc in data de 23 iulie. Candidatii se vor putea inscrie in intervalul orar 9.00 - 15.00, iar in ultimele doua zile pana la ora 13.00, respectiv 12.00. Taxa de admitere este de 200 de lei, indiferent pentru care specializare opteaza candidatul. In acest an, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa a scos la concurs un numar total de locuri de 1.675, din care 5 locuri pentru candidatii din Republica Moldova care au absolvit licee din Romania. Un numar de 1.070 de locuri sunt in regim nebugetat, iar 605 la buget (inclusiv pentru basarabeni cinci locuri). Cele mai multe locuri sunt pentru specializarea medicina, 305, si alte doua pentru basarabeni. In regim de fara taxa, cele mai multe locuri sunt la specializarea medicina dentara, si anume 200. Tot astazi incepe admiterea si la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi. La Facultatea de Automatica si Calculatoare, Facultatea de Mecanica si Facultatea de Arhitectura "G.M. Cantacuzino", admiterea are loc pe seama unor teste grila, iar la cea din urma prin sustinerea unor probe de aptitudini. La Facultatea de Automatica si Calculatoare se va sustine un test grila pe data de 24 iulie. La celelalte opt facultati din cadrul Universitatii Tehnice Asachi, admiterea se face pe baza mediei de la bacalaureat si a mediilor la disciplinele corespunzatoare profilului. Numarul de locuri scoase la concurs in regim bugetat este de 2.947, iar la cu taxa este de 1.930. Taxa de inscriere variaza intre 50 de lei la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului si 200 de lei, la Facultatea de Arhitectura "G.M. Cantacuzino". Admiterea la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) a inceput pe 10 iulie si se va incheia pe 23 iulie. Selectia dosarelor se va face in functie de media de la bacalaureat si a anilor de liceu. Nota obtinuta la bacalaureat are o pondere de 25 la suta, iar media anilor de liceu, 75 la suta. Taxa de inscriere este de 150 de lei, indiferent de facultatea catre care se indreapta candidatii. Numarul total de locuri este de 910, din care la buget sunt un numar de 465, iar la cu taxa de 445 locuri.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014170 (s)