Local

Hotelul Moldova, sanctionat din cauza mobilierului vechi

Publicat: 27 iul. 2014
1

Au fost descoperite nereguli la unul dintre cele mai vechi hoteluri din Iasi. Problemele au fost constatate in urma controalelor efectuate de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Turism. Acestia au demarat doua actiuni de control in acest an, fiind verificate pensiunea turistica Tatarasi si Hotel Moldova. In urma verificarilor, specialistii au constatat ca nu se respecta regulile privind conditiile de clasare. Acestia au aplicat un avertisment pentru neindeplinirea criteriilor care au stat la baza certificatului de clasare. Acesta functiona în baza autorizatiilor legale si certificatului de clasificare emis de Ministerul Turismului pentru categoria 3 stele, insa, in urma controlului, s-a constatat existenta mobilierului vechi si uzat.

Mai precis, mobila veche de la receptie a fost motivul pentru care s-a aplicat avertismentul. Conform criteriilor de clasificare a hotelurilor de 3 stele, care au peste 50 de camere, acestea trebuie sa fie dotate cu mobilier modern, confortabil in orice camera, si la receptie. Pentru a respecta aceste reguli, reprezentantii hotelului trebuie sa schimbe mobilierul de la intrare in termen de 6 luni. In cazul in care nu duc la indeplinire aceasta masura, risca sa fie amendati cu cateva mii de lei. Reprezentantii hotelului sustin ca vor duce la indeplinire aceasta masura.

„Am fost sanctionati pentru mobilierul vechi de la receptie. Trebuie sa il inlocuim in 6 luni. Daca nu respectam aceasta masura, vom fi amendati”, a spus Liviu Statache, directorul Hotel Moldova. Constructia hotelului Moldova a început înca din anul 1975. Lucrarile s-au desfasurat destul de lent din cauza seismului din 1977 care a determinat ca proiectantii si constructorii sa ia masuri de consolidare si sporire a gradului de rezistenta a cladirii pentru un eventual cutremur de peste 8 grade pe scara Richter. Cladirea are 13 etaje si 5 apartamente si camere de lux, 77 de camere single cu pat matrimonial si 66 de camere duble cu paturi separate.

Adauga un comentariu