National

Intrebare pentru Iohannis, ramasa fara raspuns. A intors spatele si a plecat zambind

Publicat: 29 aug. 2016
1

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Italiei, in memoria victimelor cutremurului de saptamana trecuta din localitatea italiana Amatrice. La iesire, presedintele Iohannis a fost intrebat de catre jurnalistii prezenti cum le raspunde celor care au sustinut ca era necesara prezenta sa in Italia, dupa producerea dezastrului.

Presedintele le-a transmis condoleante familiilor victimelor si insanatosire grabnica celor raniti.

„Am exprimat condoleantele noastre, ale Romaniei, ale romanilor, pentru victimele acestei catastrofe. Sunt, din pacate, sute de pierderi de vieti omenesti, sunt alte sute de persoane ranite. Din pacate, intre acestea se afla si multi, prea multi romani si cu aceasta ocazie vreau sa spun inca o data condoleante familiilor victimelor. In acelasi timp, gandul meu se indreapta si spre cei care au fost raniti, carora le doresc insanatosire grabnica, si spre familiile celor raniti’, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a precizat ca a cerut Guvernului implicare totala pentru sprijinirea familiilor victimelor.

„Intre timp, exista deja o Hotarare de Guvern care stabileste masuri de ajutorare pentru cei loviti de aceasta catastrofa. Am reiterat si la intalnirea cu domnul ambasador disponibilitatea noastra de a veni cu sprijin logistic, material si persoane calificate, in masura in care se doreste acest lucru”, a mai spus Klaus Iohannis.

Intrebat cum le raspunde celor care au sustinut ca era necesara prezenta sa in Italia, dupa producerea dezastrului, Klaus Iohannis nu a raspuns, o reactie similara avand si atunci cand a fost intrebat unde a mers in concediu.

Adauga un comentariu