News Flash:

Omul politiei vinde droguri

29 Ianuarie 2008
26542 Vizualizari | 78 Comentarii
Razvan Alatruschi
• Ancheta incendiara facuta de reporterii ZIUA de Iasi: un colaborator cu identitate protejata angajat in actiunile politiei iesene vinde droguri intr-un apartament din cartierul Canta • Este o ancheta bazata pe interceptari ale convorbirilor telefonice, discutii pe Internet, martori si supravegheri operative • Toate duc la concluzia ca tanarul Razvan Alatruschi, un baiat care provine dintr-o familie foarte buna, este de fapt colaboratorul cunoscut sub numele de Boris in dosarele facute de DIICOT Iasi • "Intr-una din zilele lunii august 2007 am fost contactat de catre colaboratorul acoperit Boris, care a furnizat informatia potrivit careia numitul Denis Gandzii detine droguri de risc, respectiv canabis, in scop de vanzare si consum propriu", sustine ofiterul care tine legatura cu traficantii politiei • Este pentru prima data cand ancheta jurnalistica dovedeste ca oamenii angajati de politie trafica droguri • Va fi prezentat in amanunt modul de lucru al unui traficant aflat sub aripa protectoare a politiei • "Pot fi si accidente", a spus aseara seful politiei iesene • Ultima misiune a lui Boris: transformarea unui student linistit in traficant de droguri

Este pentru prima data cand identitatea unui colaborator sub acoperire folosit de politisti pentru a monitoriza retelele de trafic de droguri sau trafic de persoane este deconspirata. Intr-o ancheta proprie, alaturi de studenti de la Facultatea de Electrotehnica, reporterii ZIUA de Iasi au reusit sa afle detalii socante despre viata si activitatea lui Boris, investigatorul in cauza, inclusiv ca acesta vinde droguri din apartamentul parintilor. Toate informatiile sunt bazate pe interceptari ale convorbirilor telefonice, discutii pe Internet, martori si supravegheri operative. In toate retelele de trafic de droguri sau trafic de persoane, in care politistii se folosesc de colaboratori sub acoperire, inculpatii doar il banuiesc pe turnator, insa nu exista nici un caz in care sa stie cu adevarat cine este. De cele mai multe ori, in retele de crima organizata, politistii infiltreaza tot un baiat cu probleme, care cunoaste bine mersurile in ceea ce priveste comiterea de infractiuni. In dosarul studentului basarabean Denis Gandzii, politistii s-au folosit de un alt traficant de droguri care astfel a obtinut protectia pentru a nu fi arestat. Colaboratorul in cauza poate cumpara si vinde droguri chiar sub protectia politiei. Conditia este sa mai ofere cate un caz din cand in cand pentru a avea activitate. "De regula sunt foarte rare cazurile in care traficantii afla identitatea colaboratorului sau investigatorului sub acoperire. Pot fi si accidente. Atunci sunt luate masuri speciale prevazute de lege", a spus comisarul sef Liviu Zanfirescu, seful politiei iesene.

Cine este Boris


Este bine facut, tuns scurt, tatuat pe brate si pe piept, are figuri in cap, se imbraca cu haine de firma si il cheama Razvan Alatrushi. Din verificarile facute la Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei, a rezultat ca acesta locuieste pe strada Canta. In discutiile cu prietenii sai, acesta s-ar fi laudat ca este student la o facultate de la Universitatea Al. I. Cuza, dupa care in alte discutii a spus ca este la Asachi. Acesta a mai sustinut ca are o sora care este avocat. Tot acest scandal a pornit de la arestarea pentru trafic de droguri a unui tanar de 20 de ani care nu a avut niciodata de-a face cu drogurile. Denis Gandzii a fost arestat in luna septembrie 2007 dupa ce a cazut in plasa acestui Razvan Alatruschi. Pentru ca au stiut ca prietenul lor este nevinovat, colegii sai de facultate au inceput o ancheta pentru stabilirea a ceea ce s-a intamplat de fapt. Astfel, pas cu pas, s-a ajuns la identitatea lui Razvan. Atunci cand a fost arestat Denis Gandzii, nu se stia nimic despre acest Razvan Alatruschi. In dosar acesta poarta numele de Boris. Este un nume de cod folosit tocmai pentru a-si ascunde adevarata identitate. Pentru ca nu putea sa faca treaba de capul lui, procurorii au decis ca alaturi de Boris sa mai puna un investigator sub acoperire pe care il cheama Ogica. Procedural, Ogica era cel care ar fi trebuit sa supravegheze in mod direct activitatea lui Boris.

Metoda de infiltrare


Metoda de infiltrare a lui Boris este una cat de poate de simpla. Este cunoscut faptul ca in caminele studentesti din Tudor se consuma droguri. Studentii basarabeni sunt o tinta sigura pentru ca acestia pot aduce foarte usor droguri din Republica Moldova. Acolo, canabisul se poate procura foarte usor, fara prea mare bataie de cap cu oamenii legii. De asemenea, controlul de la vama este superficial si rareori se intampla ca cei care aduc droguri din Republica Moldova sa fie prinsi. Boris a avut o misiune sigura: cooptarea unui student basarabean care sa trafice droguri. Dupa cooptare, a urmat instigarea. Totul a inceput in aprilie 2007. Denis Gandzii locuia la camera 404 din caminul T6, iar Razvan Alatruschi a batut la usa sa pentru a vorbi cu el. A raspuns colegul de camera al lui Gandzii si a spus ca basarabeanul este plecat in oras. A doua zi, Razvan a batut din nou la usa studentului basarabean pentru a cumpara parfumuri mai ieftine aduse de peste Prut. Era doar un pretext de a intra din discutie. "Denis i-a raspuns ca nu se ocupa cu asa ceva si ca nu comercializeaza parfumuri. L-a rugat sa afle daca este cineva care are astfel de ocupatie si sa-l anunte. Atunci au facut schimb de ID-urile de messenger. Dupa acesta, cei doi au mai avut conversatii pe messenger, usor imprietenindu-se. Razvan i-a povestit lui Denis ca ar vrea sa castige bani prin comercializarea unor produse precum tigari si bauturi alcoolice, sugerandu-i ca in Republica Moldova acestea sunt mai ieftine si ca ar fi profitabil daca ar lua produsele de acolo si le-ar aduce lui pentru a le vinde in Romania", a povestit tatal lui Denis Gandzii despre modul in care s-au cunoscut cei doi - acuzatul si turnatorul.

Dovada turnatoriei

Ancheta facuta de oamenii legii pare una credibila, insa bazata pe povesti. In dosarul aflat pe rolul Tribunalului Iasi apar mai multe procese verbale de supraveghere operativa a lui Denis Gandzii. Inainte de organizarea flagrantului, acesta este urmarit cand aduce prima data droguri lui Razvan. Numai ca aceasta urmarire pe care ar fi trebuit sa o faca politistii nu este una petrecuta in fapt, ci una reconstituita dupa declaratiile altor persoane, respectiv ale lui Boris. Traseul parcurs de Denis Gandzii pana la intalnirea cu acest colaborator al politiei este total diferit de cel prezentat de ofiterii de supraveghere in procesul verbal. "Pentru ca timp de cateva luni ma batea la cap sa-i aduc canabis din Republica Moldova, am cedat si am spus ca-l pun in legatura cu un baiat despre care stiam ca se ocupa cu asa ceva. Am facut acest lucru, iar Razvan a luat legatura cu baiatul care avea droguri. Eu nu am facut decat sa transport acele droguri, fara sa am nici un castig. Dupa ce am adus prima data, Razvan a insistat sa mai aduc inca o data", a sustinut Denis Gandzii. Aceasta prima tranzactie ar fi avut loc in luna august 2007, insa nimeni nu spune data exacta. "Intr-una din zilele lunii august 2007 am fost contactat de catre colaboratorul acoperit Boris, care a furnizat informatia potrivit careia numitul Denis Gandzii detine droguri de risc, respectiv canabis, in scop de vanzare si consum propriu", sustine Ogica, investigatorul care tinea legatura cu turnatorul. Asta este cea mai clara dovada ca Boris turna la politie anumite situatii pe care el insusi le crea.

Gafa de proportii

Mai mult, si investigatorul Ogica da cu stangul in dreptul atunci cand sustine ca Denis Gandzii ar fi primit bani de la Boris. Asta pentru ca in procesul verbal de supraveghere a tranzactiei, Ogica sustine ca la perchezitia facuta asupra lui Boris, acesta din urma nu avea bani asupra lui inainte de a cumpara drogurile de la Denis Gandzii, insa i-a dat bani pentru acestea. Inexplicabil. "In baza informatiei primite, am procedat la efectuarea unei perchezitii corporale amanuntite asupra colaboratorului acoperit Boris, ocazie cu care am constatat ca acesta nu detine asupra sa bunuri interzise la detinere, droguri sau armament, si nici suma de bani. Colaboratorul acoperit Boris s-a deplasat intr-unul din cartierele centrale ale municipiului Iasi, unde s-a intalnit cu numitul Denis Gandzii. Cu ocazia intalnirii, Denis Gandzii i-a inmanat colaboratorului acoperit Boris un pachet in schimbul caruia acesta din urma i-a inmanat o suma de bani", a mai spus Ogica, investigator sub acoperire din cadrul Politiei de Frontiera. Mai mult, in fata instantei de judecata au fost ridicate niste semne de intrebare cu privire la activitatea reala a celor care au monitorizat tranzactiile. Asta pentru ca pe data de 17 august, Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi a cerut instantei de judecata emiterea unei autorizatii de interceptare a convorbirilor telefonice, iar instanta a respins cererea formulata. Motivul instantei a fost acela ca nu se facea nici o dovada cu privire la traficul de droguri. Ulterior, oamenii legii au inventat niste procese verbale de supraveghere pe baza carora au obtinut autorizatiile de interceptare a convorbirilor telefonice.

Convorbirile telefonice


La dosar exista doua convorbiri telefonice scurte din care nu se intelege mare lucru. Prima discutie este purtata pe data de 3 septembrie, la ora 23.20, intre Denis Gandzii si un anume Marin, basarabeanul care se ocupa de trafic de droguri si care trebuia sa-i trimita canabisul lui Razvan in Iasi. De asemenea, mai exista o discutie pe data de 5 septembrie, la ora 13.38, intre un Domn X si Denis Gandzii. Cu toate ca este numarul de telefon a lui Razvan Alatruschi, anchetatorii l-au trecut pe acesta ca fiind Domnul X pentru a se dovedi ca Gandzii era traficant de droguri care avea legaturi cu mai multi clienti. In fond, Domnul X, Boris si Razvan Alatruschi reprezinta una si aceeasi persoana. Este unul dintre putinele cazuri in care instigarea facuta de oamenii politiei este atat de evidenta. "Trebuie sa existe o dovada ca persoana acuzata se ocupa cu traficul de droguri inainte de interventia colaboratorului si a investigatorului, pentru a nu se pune problema provocarii. Ori, in acest caz, este evident ca a fost vorba despre provocare pentru ca Denis nu stia nimic despre lumea asta a traficantilor de droguri inainte sa-l cunoasca pe Razvan. Acesta l-a provocat sa aduca droguri din Republica Moldova", a declarat avocat Gabriela Gradinariu. Nici macar rechizitoriul nu rezolva problema, procurorul de caz nu specifica data la care a avut loc tranzactia. La inceputul lunii septembrie 2007, Denis Gandzii a fost arestat pentru trafic de droguri si tinut dupa gratii pana in decembrie, atunci cand judecatorii au vazut ca lucrurile prea sunt cusute cu ata alba.

Pozitia colaboratorului Boris


Pentru ca situatia sa fie prezentata echidistant, ieri, reporterii ZIUA de Iasi au mers acasa la Razvan Alatruschi, cunoscut in dosar sub numele de Boris, pentru ca acesta sa-si sustina pozitia fata de cele relatate. Baiatul nu era acasa, in apartament fiind doar parintii. Ambii, oameni cumsecade si fara nici o legatura cu legea penala. Initial, oamenii s-au speriat cand au auzit ce face fiul lor, insa si-au revenit repede si au incercat sa-l acopere. "Eu nu pot sa cred asa ceva despre baiatul meu. Cred ca este vorba despre o neintelegere", a spus tatal baiatului. Asta in conditiile in care exista martori care sustin ca baiatul vindea droguri chiar din apartamentul in care locuiesc acestia. "In cursul lunii iunie 2007 am sunat pe Razvan si am solicitat sa-mi vanda droguri. Acesta mi-a dat intalnire la el acasa, eu spunandu-i ca urmeaza sa cumpar trei tigari cu suma de 50 lei. Am fost in acele imprejurari in locuinta lui Razvan, situata intre bulevardul Pacurari si Canta, ocazie cu care am cumparat tigarile respective. Am fost consumator de droguri, dar m-am lasat de jumatate de an", a povestit Vasile Curos, un tanar de 20 de ani care a cumparat droguri chiar de la omul politiei. Ieri, parintii au sustinut ca nu stiu nimic despre ce se ascunde in casa lor. L-au sunat pe Razvan, insa acesta a spus ca nu poate veni acasa pentru ca este in Tudor Vladimirescu cu prietena lui. Urma ca reporterii sa se intalneasca ieri seara cu Razvan in Tudor, insa acesta s-a razgandit. "Am vorbit cu parintii mei, mi-au spus despre ce acuzatii este vorba si nu am de ce sa discut cu dumneavoastra. M-am razgandit si nu mai vreau sa vorbesc. Tot ce se spune este o aberatie. Va rog sa nu ma mai cautati", a replicat Razvan, telefonic.

Discutiile pe messenger


Denis Gandzii, un student foarte linistit si silitor la facultate, s-a imprietenit cu Razvan. In vederea documentarii cat mai exacte a materialului, reporterii ZIUA de Iasi au intrat in posesia unui discutii pe messenger purtata intre Razvan Alatruschi si Denis Gandzii. Cel mai important aspect din aceasta discutie este acela ca acest colaborator al politiei il instiga pe basarabean sa aduca droguri in tara, dupa ce a insistat in repetate randuri si a fost refuzat. Razvan (2 august 2007 12:32:14) : esti in Iasi? R. : ? R. : esti racit? R. : ? Denis : nu nu D. : sunt acasa D. : sunt bolnav R.: bea cei verde... R.: te-ai mai gandit? ma ajuti sau nu? R.: ? D.: poate fac rost (de droguri - n.r.) .da vin peste o saptamana in Iasi R. : uraaa D. : ca treb sa ma duc la spital R : ai numarul meu? D. : si sa vad ce-mi spun acolo R.: sa ma suni cand ajungi in Iasi D. : il aveam pe undeva R. : sa-ti dau banii D.: mai scrie-l odata R. : 07413789** D. : las ca iau cu ai mei D. : bani D. : si vedem acolo B .: da frate si ti-i dau cand ajungi aici D. : ok hai ca ma duc sa-mi iau pastilele si mai revin poate B. : pai ca-ti pun banii deoparte B. : un milion e bun? D.: nu am nici cea mai vaga idee D.: cand gasesc iti spun. ok? Trebuie mentionat ca acesta este doar un fragment dintr-o serie de alte discutii in care este evident ca cel care cere droguri este Razvan. Nu numai ca cere, dar la un moment dat devine stresant prin insistenta cu care face acest lucru. De asemenea, din fragmentul prezentat mai sus reiese ca studentul basarabean habar nu avea care sunt preturile in lumea traficantilor de droguri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovada turnatoriei convorbirile telefonice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (78)

oarecare  | #28718
Nu-i mai cocoliti pe acesti basarabani. Sunt hoti, si rau intentionati pentru tara noastra, nu stiu decat sa cerseasca mila, sa corupa si sa-si ceara drepturi. Cum au apartamente cumparata la noi si masini fara sa munceasca, decat din comert cu droguri bauturi si tigari.
popa  | #28719
mai lasati-ma si cu nevinovatia basarabeanului....cat v-a dat tac-su???
vrajeala!!!!!!!!!!  | #28720
da` voi nu aveti cam multe informatii dintr-un dosar penal?da`de unde?tot ce s-a scris in ziarul vostru despre baiatul asta denis l-a transformat intr-un martir....a fost sau nu prins cu drogurile asupra lui?ce vreti mai mult?eu stiu ca instigarea si circumstantele atenuate se stabilesc in fata instantei judecatoresti ,nu intr-un ziar....asa ca lasati-o mai moale cu vrajeala
Anonim  | #28721
nu stiu cum sa spun, dar mi se pare cam ciudat ca reporterii sa aiba acces asa liber la evidenta populatiei si la metodele de ancheta ale politiei, cred totusi ca politia e o institutie care are dreptul sa-si protejeze informatiile si metodele, altfel nu prea vad cum e posibil sa puna mana pe adevaratii infractori
punei  | #28722
nu stiu cum sa-ti spun, dar dupa legile din Romania poti lua vreo 15 ani pentru desconspirarearea agentului secret...
Ionut  | #28723
Copchil prost si plin de impresii. Mai rau ii trebuie
gelu  | #28724
ar trebui sa-si dea demisia multi din politie,pentru astfel de gafe
eu  | #28725
bun si noi cititorii ce trebuie sa intelegem din acest articol?
niamtu  | #28726
un mare ratat , a fost este si o sa fie un turnator , o panarama de om , lumea i-l stia inca din 2005 de turnator
ilie pintilie  | #28727
...din dorinta de a ``da bine `` in fata sefilor,baietii cu ochi albastri,inventeaza la greu,exact ca inainte de `89,traficanti inexistenti,in timp ce proprii ``angajati``fac trafic si se imbogatesc.nenorocesc copii nevinovati ! afara cu EI!
bobina  | #28728
daca tata-l baiatului nu ar fii fost un om cu functii inalte la moldoveni ,ar fii fost vinovat, dar in cazul lui denis asta situatia ia anumite directii prost intentionate de ziaristii,, si pana la urma nu ziaristii dau verdictul ci politia romana...pentru ca ei sunt cei care zic adevarul nu un ziarist care a primit o masina cadou de la vinovat
nicu  | #28729
ce o sa se faca domnii ziaristii daca acest boris va da in judecata redactia? la asta va-ti gandit? si o sa depuna marturie la procuror ca este adevarat ca a cumparat de la denis fara sa-l provoace,nu o sa faca nici atunci domnul denis niste anisorii? daca tot se spune ca este omul politiei si ca vinde droguri pentru politie,cred ca ar face asta,si asa ne-am da seama cine este cu adevarat acest boris
KodrutZ  | #28730
tovarasu` oarecare, afla ca am cunoscut cel putin o duzina de basarabeni foarte OK, asa ca nu o lua pe aratura. Orice padure cu uscaturile ei, iar asa cum noi te avem pe tine si pe cei ca tine, asa ii au si ei pe ai lor...
nimeni altul  | #28731
ce sa mai vb ca e deja un praduitor prea aiurea pt secolu asta razvan asta
boris  | #28732
bagatil fratilor la puscarie pe turnatoru asta...ca nare ce sa cauta printre noi ...sa bage lumea nevinovata la puscarie...si mai facea si trafic..LA RAHOVA CU eel
columbianu  |  #369509
sorin fillip agentu , prietenu lui era.. bagameash pulan mata sin morti mati de praduitor , care ai rupt lumea`-n doua in Iasi , ai vrut sa ramai tu capu ...pulii.... tu cu gigelu mati si cu bucurestiu mati cu tot ..ai distrus iasu ..va prinde lupushoru si pe voi acusica acusica stati linistiti
marinescu  | #28733
dar ce cauta baietelul saracutul de el cu drogurile in vama, si chiar a doua oara?! nu credeti ca tineti totusi partea unui traficant de droguri?! chiar optati asa pentru incurajarea traficlui de droguri?! asta este!
un roman  | #28734
este inevitabil si absolut necesar ca organele competente sa se sesizeze din oficiu si sa inceapa urmarirea prnala in rem pentru lucratorul de la evidenta informatizata a persoanei care a dat datele precum si asupra ziaristului pentru complicitate la aceeasi infeactiune. O sa urmaresc subiectul si nu pot sa cred ca nu se va intampla altfel
luca  | #28735
razvan trebuie sa-i actionezi in instanta si sa vedem cum iti probeaza acuzatiile deosebit de grave pe care ti le-au adus -trafic de droguri; sa fie testat acel VASILE CUROS la poligraf sa vedem daca a cumparat droguri de la razvan
anonimul  | #28736
extrem de slab articolul. de fapt extrem de slab acest ,, jurnalist,, de doi lei.
habar n-are despre ce vorbeste. e limpede ca e un infometat si a luat si el ceva maruntis
Anonim  | #28737
mai este un articol legat de acest caz.chiar credeti ca fiul unui fost politist basarabean(ar fi interesant sa aflam si functia) este usa de biserica si ca totul se rezuma la o conspiratie impotriva lui facuta de polita romana cu ajutorul unui alt student?!?cred ca basarabeanul este vinovat de trafic iar acum incearca sa caute un tap ispasitor.la urma urmei,el a trecut peste granita cu 80 de grame fie ca a fost indrumat sau nu sa o faca.este major,are discernamant,trebuie sa raspunda de fapta.nu cred ca politia romana,asa de nasoala cum este ea, incearca sa faca din studenti nevinovati traficanti de droguri ci mai degraba sa-i convinga pe cei care fac traficn deja sa o faca la o data si o ora cunoscuta pentru a putea organiza un flagrant.rusinos de ziaristii care au publicat articolul(sigur au facut-o pentru bani).daca ati facut-o pentru bani,sunteti niste nesimtiti iar daca nu,mai faceti o scoala sau schimbati-va profesia....sau,angajati-va la OTV.
Anonim  | #28738
sau cautati-o pe Elodia
Anonim  | #28739
Am ramas stupefiat sa vad ca fie din aventura gazetareasca fie din interes drogoman denuntati modalitatile de depistare a traficantilor de droguri,ba chiar dati si numele martorului sub acoperire si poza lui,asta asa,pentru sanatatea si fericirea lui si a familiei sale.Dar daca iati cerut parerea si sefului politiei si acesta va raspuns la obiect,direct si dezinteresat(nu pentru faima cum ar crede unii)cred ca totul este ok sau ko nici nu mai stiu cum se spune iar studentul iminentul sper sa nu sufere in vre-un fel doar pentru ca a acceptat sa faca un joc.
Anonim  | #28740
Am ramas stupefiat sa vad ca fie din aventura gazetareasca fie din interes drogoman denuntati modalitatile de depistare a traficantilor de droguri,ba chiar dati si numele martorului sub acoperire si poza lui,asta asa,pentru sanatatea si fericirea lui si a familiei sale.Dar daca iati cerut parerea si sefului politiei si acesta va raspuns la obiect,direct si dezinteresat(nu pentru faima cum ar crede unii)cred ca totul este ok sau ko nici nu mai stiu cum se spune iar studentul iminentul sper sa nu sufere in vre-un fel doar pentru ca a acceptat sa faca un joc.
mai deschideti ochii  | #28742
Si uite asa azi corupe un ziarist, maine pe unul pe la termoficare sa-i treaca elementi mai putini la calorifer (lasa ca platesc fraierii de romani diferentele), poimane pe una de la primarie sa-i prinda la subventie, pe unul prin minister sa-i dea cetatenie si apoi te trezesti ca vor sa se constituie in nu stiu ce asociatii sa fie uniti sa lupte pentru drepturile lor ca doar nu pentru binele romanilor.
un roman  | #28743
Cu banii primiti de la tac-su, va-ti scos din foame o perioada. Nu pot sa va zic decat ca tineti partea infractorilor.Voi cei de la ziar va-ti gandit vreodata ca o parte din drogurile aduse de acel basarabean au fost sau ar putea fi consumate de copiii vostrii?
anonim  | #28744
lasati-ne cu Razvan /...il stie toata lumea ... si acuma pozeaza a gabor ..sa intrebe cati copii a distrus ..mai da-l la distanta
profesor universitar  | #28745
ce baiat bun trebuie sa fie basarabeanu asta. Dupa cum e descris de ziaristi parca ar fi un ingeras cazut pe terra desi la prima vedere nu pare chiar un ingeras. Oare ce se urmareste prin crearea unei astfel de imagine si cati bani or fi la mijloc. Domnilor magistrati nu va lasati intimidati de presiunile mediatice si de influentele unor oameni si judecati dupa fapte nu dupa vorbe
lawyer  | #28746
mda...dura faza! Ceea ce ma intriga e...cum ishi permit politzishtii sa protejeze trafikntzii de droguri?! Nah, shi`akum...dak tot au facut` o... ni se reconfirma prostia lor, (kre consta in faptul k nu se prea pricep sa`shi aleaga indivizi ceva mai deshteptzi...shi mai anonimi;)
profesor universitar  | #28747
"Este pentru prima data cand identitatea unui colaborator sub acoperire folosit de politisti pentru a monitoriza retelele de trafic de droguri" - de aici se vede simplitatea lipsa de profesionalism si goana dupa senzational care face sa nu tina cont de nimic nici macar de normele elementare ale deontologiei profesionale si nici de frica de Dumnezeu. De fapt acest fragment e chintesenta intrgului articol e senzationalul care se cumpara si nu conteza absolut deloc daca ce scrie este adevarat sau daca este corect - ce mai conteaza editia a fost cumparata. De altfel interesant este ca recunoaste in stangacia sa acest ziarist ca este primul colaboratorul a fost folosit pentru a monitoriza retelele de traficanti de droguri.Pai atunci recunoaste ca moldoveanul face parte dintr-o retea de traficanti de droguri. Da ce mai conteaza multimea de stangacii a acestui ziarisrt. Editia s-a vandut bine si atat.
iuli  | #28748
dak era curat nu aducea el droguri din moldova..da-o dreq de treaba..
vladutz  | #28749
voi sunteti niste prosti pt k asa cum ziceti voi de moldoveni k vin sa cerseasca mila si sa corupa si ii priviti k pe niste gunoie.. asa ne privesc si pe noi italienii nemtii francezii si alte tari mult mai dezvoltate ca noi si asa cum se duc romanii nostri in occident asa vin si ei la noi pt k suntem ceva mai dezvoltati k ei. si cum noi nu suntem toti hoti si criminali cum suntem vazuti in celelalte tari asa nici ei nu sunt toti traficanti si paraziti ;)
unu`  | #28750
fratilor, gurita mica...pe canta is multi din astia;)
care nu stie, sa taca...
Anonim  | #28751
toti sunt corupti... hai sa fim seriosi. adevarul e undeva la mijloc si nimeni nu o sa-l afle.
Ovidiu  | #28752
colaboratorul boris ar cam trebui sa dea scocoteala in fata instantei atat el cat si investigatorul ojica.Rusine politia romana rusine!!!!!!!La puscarie cu voi si voi si colaboratorii vostri!!!!!!!!!!!!!!!:
costica  | #28753
Eu il stiu pe baiatul asta,Razvan,de prin Tudor Vladimirescu si stiu ca a fost prins cu droguri de vreo 3 ori,dar bineinteles ca a scapat.Cred 100% in ce s-a scris in ziar si stiu din surse sigure ca celuilalt baiat i s-a inscenat.
Acestui Razvan ii este locul dupa gratii pt ca el vinde droguri in Tudor,Canta,Alexandru de cativa ani.....
just me  | #28754
nu comentati si nu judecati cand nu stiti despre ce este vorba.e un articol bine inchegat ce reflecta crunta realitate.a judeca e simplu cand nu esti implicat.nu catalogati basarabenii pt k si ei sunt oameni la fel k noi...cat despre trafic de droguri si alte ilegalitati...uitati`va in jur k in romania mafia e si mai mare.adevaratii traficanti de droguri se invart printre noi si traiesc fericiti..pe cand un student nevinovat sta in inchisoare pt ce?pt 80 de grame de cannabis. sa fim seriosi oameni buni.oricand si copiii dumneavoastra pot pica intr`o astfel de plasa..asa k sustineti aceasta lupta contra politiei romane..care ar trebui sa ne apere...nu sa ne instige la trafic...
GUESS?  | #28755
ti sa taiat creditul colegu`...daca vrei sapun si o sfoara i ti dau yo
marius  | #28756
denis tu ai devenit boris si ai sa o patesti cred.... atat timp cat ai castigat bani din afacerile cu droguri ti-a fost foarte bine nu? iar acum l-ai adus pe taicatu sa te ajute si sa te scoata din cacat si sa bage altii oameni nevinovati in treburile murdare care le-ai facut tu....si cred ca o sa te coste foarte scump...te cunosc si pe tine si pe "boris" si cred ca tu esti mai vinovat decat el...
boris  | #28757
"Omul politiei vinde droguri" asta inseamna ca trebuie arestat nu ?
JE  | #28758
de ce toti moldovenii sunt bagati intr-o categorie? as spune ca si acolo sunt oameni si oameni, ca si la noi; de ce e asa de greu de crezut ca si politia face greseli? ca a fost prins cu drogurile asupra lui, asta e clar, dar nu se face oare diferenta intre un traficant de exctasy sau mai stiu eu ce droguri, care intr-adevar face trafic si un copil corupt? politia care trebuie sa combata traficul de droguri, indeamna la asa ceva si apoi are onoarea de a zice ca a prins un traficant de droguri? de ce nu sunt in stare, politistii romani sa-i prinda la granita pe marii traficanti? pentru k dau spaga prea mare la vama? spune cineva intr-unul din comentarii ca politia e o institutie care are dreptul sa-si protejeze informatiile....eu zic ca politia are prea multe drepturi si ca pe langa drepturi ar trebui sa mai aiba si obligatii, ca doar de aia e politie
ogica  | #28759
acum 4 ani ti am spus ca esti in stare sa ti bagi prietenii la paidaimosu urat urat urat, lasa ca o sa treaca si asta dar tu tot praduitor ai sa ramai " securistule"
din brigada  | #28760
esti in pericol si toti vor sa te faca...asta e in strada de fiecare data......ai sa stai singurel doar tu si cu...stii tu.......
Ion_MergaretZu  | #28761
E un obosit sa-i dam foc sifonar...are valva sparta las ca o sa aiba baietii care-s ichisi grija de el
bmw  | #28762
razvan allah fie cu tine...
mugurel  | #28763
am fost martor la cumpararea unei tziple de la denis,si nu a fost chiar foarte foarte buna,si-a facut treaba dar nu de nota 10,de ce este alatruschi vinovatul si omul politiei? pentru ca nu sa dus la politie atunci sa zica "uite dom`le politist niste droguri de la denis"? sau tu denis esti in acelasi timp si boris? aici nu e vb de moldovean sau arab sau tigan....e vb ca ai gresit ai fost prost ca nu ai stiut exact cum sa le aduci...si ai cazut..trebuie sa fii barbat si sa fii tare..nu te plange la taicatu care am auzit ca e sef sau fost sef la sri de la moldoveni...mai mult decat o chitanta la ziar si un pachet la puscarie de 2 kg nu-ti poate aduce!! iar pe acest alatruschi il cunosc si nu e in stare de asa ceva ,stiu din surse mult mai sigure,il stiu de 2-3 luni si am avut ocazia in diferite moduri sa-l analizez..nu e tzapul tradator al tau...este doar un simplu student care a fost murdarit de banii tatalui tau..si o sa se vada in instanta vinovatia ta si nevinovatia lui! succes politia romana!
teracan  | #28764
Se vede pe fata ca acest articol este in asa fel scris incat sa protejeze un student care a trecut granitza cu droguri . Ziaristii astia fac orice pentru bani. O sa-i vina randul lui sa plateasca pt ce a scris.
a.m.  | #28765
mugurel...in 2 3 luni nu cunosti o persoana atat de bine incat sa poti afirma k "alatruschi il cunosc si nu e in stare de asa ceva ,stiu din surse mult mai sigure,il stiu de 2-3 luni si am avut ocazia in diferite moduri sa-l analizez..nu e tzapul tradator al tau...este doar un simplu student care a fost murdarit de banii tatalui tau"...asa k mai lasa`ma cu sursele tale sigure.denis nu s`a ocupat cu asa ceva...asa k nu mai inventa povesti numai k sa`l scoti basma curata p razvan asta...
DoG  | #28766
replica asta D.: poate fac rost (de droguri - n.r.) .da vin peste o saptamana in Iasi

Poate?!... tipul se dadea ca fiind prea cuminte, dar avea si el treaba cu asta...hai sa fim seriosi. El s-a dat mai lovit preventiv...sa nu fie vreon copoi, sa vada care e treaba cu razvan...daca se duce un oarecare la un traficant bate la ochii... denis o da deea lovita ca sa vada care e treaba, sa nu fie vreo capcana...are treaba si el cu traficu. 100%
kojan  | #28767
asta e incognito ma ...trebuie prins si impuscat
loco  | #28768
boris va dansa pe " beat nuts f.method man" plasand bomba la fundul celui care a facut toata asta si cu un zambet va gasi iesirea spre adevar...va tine o coada lunga in mana de femeie imbraca sumar, ca in epoca de piatra,....la vida loca...part 1...si part two...pam pam pam...o sa fie bine..si sunt bucuros pentru el ca a scapat de toate aschiile din viata lui..i-au ramas doar "bro" tii langa el...se acabo
xyz  | #28769
eu sincer nu inteleg aceasta discriminare pe care o fac domnii politistii ..de ce va alegeti cate o persoana (traficant de droguri sau consumator) pentru a colabora cu dumneavoastra permitandu-le sa consume in continuare eventual trafic si pe ceilalti ii bagati dupa gratii cate 7-8 ani..pentru ce ati terminat studii superioare in domeniul acesta? toti ar trebui pedepsiti la fel sau nici unul...nu va mai cautati aliati
o_m  | #28770
legat de razvan ..imi pare rau pentru tine ..dar esti un foarte mare nesimtit..tu numai k erai colaborator..dar vroiai sa-i tragi in cpacana pe aproape toti care ii cunosti...``nu vrei sa ne combinam frate``.nu se face asa.. k tu nu stii cum e acolo .. dupa gratii ..si iti doresc sa nu afli niciodata..si imi pare rau k ai ramas fara prieteni...dar asta-i viata ..dupa fapta si rasplata
Rambosul  | #28771
Rusine rusine rusine sa fabrici sa torni sa sa distrugi vietzi toate astea pentru ce?
Era platit cumva?
costel vrlan  | #28772
ala ii o panarama ....mai.....de a ajuns sa fie mana dreapta a militienilorr .....ce inseamna sa fii tradatorr:P)hahahaha baga omul degeaba la puscarie waii trezitiva la realitaee .....voi astia de la politie bagati omul cu jeapca la puscarie nu ve rusinee asta lega iasul tot la puscariee mai panaramoo....esti vechii rau taree .dar cand vindea el droguri de ce nu lati urmarit mai..militeni..prosti....:):)hahahahaha
vasile avram  | #28773
mai ce mai mari dilari de droguri zic eu cine sunt is astia de la conducere de la parlament ei baga cu kilogramele in tara droguri .. sa stii si voii ...:P)
cuc  | #28774
nu mai vorbitii voi degeaba...din cate am auzit se va termina cu daune morale de 1 miliard si voi va-ti batut gura si fundul degeaba...astia care a-ti lasat comentarii (plus eu) nu stiti nici macar 0,2% din poveste...asa ca nu ma judecati ca sa aflati si voi mici mafiotii..aveti muci la musteatza..:))
cuc  | #28775
si boris cica e chemat in insntza o sa-l urmarim sa vedem daca iese sau nu:))) nu mai judecati fara sa stitii adevarul...va e asa greu de crezut ca sau tat enorm d emulti banii sa se murdareasca oamen!?
kill  | #28776
loco sa ii zici lui boris(sau nu are rost k tu ai postat mesajul) ca acea coada sa nu fie de baiat si sa nu il zgarie aschiile alea la tub. part II au au au
fluier  | #28777
nu mi se pare baetasu militian,am auzit ca i sau facut manevre ca sa iasa naspa ,ca sa iasa ala de la puscarie! ce motive putea sa aduca avocata aia si taicasu ca sa-si scoata copilu de la zdup? ca politia...ca praduitori dealeri,ca mafioti naspa,ca una ca alta,ca niste banii,,ca o masina,,ca nu stiu ce,,si na ca ala cu 100 de grame trecuta la vama e liber,,,si na ca asta e praduitor..foarte bine lucrat ...se vede ca lucreaza moldoveanu senior la sri!,si is foarte curios daca a depus asta marturie impotriva la moldovean...eu daca eram in locul lui chiar ma faceam praduitor si recunosteam ca am cumparat de la drac si sa vad daca tot e liber...succes ,lasati afacerile astea sunt multe metode a face altfel banii
bardita  | #28778
stii ce e mai curios? cumd e fostii lui prieteni nu mai sunt cu el? si-a gasit altii mai buni sau cred aia ca asta e praduitor? daca era praduitor cred ca stiati mai bine si simtea-ti pe pielea voastra..deci ramen varianta 1! e bine ca a trecut peste faza asta si chiar a-ti pierdut un prieten! va stiu pe totii 5-6 care sunteti si va analizez din afara..si asta e my opinia
foka  | #28779
```La dosar exista doua convorbiri telefonice scurte din care nu se intelege mare lucru. Prima discutie este purtata pe data de 3 septembrie, la ora 23.20, intre Denis Gandzii si un anume Marin, basarabeanul care se ocupa de trafic de droguri si care trebuia sa-i trimita canabisul lui Razvan in Iasi. De asemenea, mai exista o discutie pe data de 5 septembrie, la ora 13.38, intre un Domn X si Denis Gandzii. Cu toate ca este numarul de telefon a lui Razvan Alatruschi, anchetatorii l-au trecut pe acesta ca fiind Domnul X pentru a se dovedi ca Gandzii era traficant de droguri care avea legaturi cu mai multi clienti. In fond, Domnul X, Boris si Razvan Alatruschi reprezinta una si aceeasi persoana```` de ce nu are denis discutii inregistrate si cu razvan?? fratiilor voi astia de la presa o sa trebuiasca sa platitii ceva $ pt calomnie
Jder  | #28780
:)) da.. cik in fiecare minciuna exista un strop de adevar .. eu am fost in ¨brigada¨ cu ei si nu cred ca e adevarat ce se spune.. daca era asa.. de mult erau cazuti multi la puscarie.. acum na .. imp e ca totul e bine cnd totul se termina cu bine.. salutari la domnii militieni :)
Pacoste Ion  | #28781
Ba vere asta e o prostie se vede de la o posta ca ala vinde droguri bagatil la Puscarie macar cu o pedeapsa de 5 ani :D ca meritaV eu cred ca si studentu cel silitor stie mai multe si nu vrea sa zica
b-boy  | #28782
ma scuzati da sun chiar oameni prosti aici...se vede verde in ochi ca acel razvan la instigat pe denis sai aduca canabisul ca sa scape el de inchisoare...doar e clar ca denis nici nu avea idee de preturile la droguri...voi va utati ca este doar din basarabia...credeti ca doar aici in rominia sunt oameni buni???va inselati amarnic...RESPECT celor care cred ca denis e NEVINOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bibi  | #28783
sa vazut unde sa ajuns cu cacatul asta de telenovela...ala e liber...ziaru si-a facut treaba...totii is bine si sanatosi....dar pana la urma ala e praduitor nu e ,,,lucreaza cu politia nu lucreaza...tin sa cred ca totul a fost o manevra sa scape ala de puscarie...si nu are cum sa fie nevinovat moldoveanul...avea la el droguri in vama..ce mai..si mai si vindea prin camine am auzit...la 2 etaje intregi..si oamenii se distrau cu iarba e holuririle caminului...daca ai sa mai faci afaceri cu droguri nenea moldovean fii si tu mai cu gura mica...ca de asta ai fost prins..nu din cauza praduitorilor...daca era sa fie vre-un pont pt politie nu mai scapai...te prindea in flagrant ! ai avut noroc de taticu...
patit  | #28784
asa lucreaza politia.si eu am patit cam acelasi lucru am fost instigat si rugat de nerepetate ori.si am cedat . norocu meu ca am scapat si sunt liber.nu am crezut ca politia poate sa faca asa ceva pana cand nu ti se intampla tie nu crezi.sunt imprevizibili politisti si nu iti vor binele nici tie nici familiei tale defapt cred ca sunt indiferenti,(este vb de cei de la anti drog)cu restu nu am avut treaba.ceea ce vrea un politist antidrog este sa se ridice in grad sa primeasca prima de craciuni si alte nenorociri .ii doare pe ei in cot ca baga la puscarie un student sau un junior dasta care a Aprins si el cateva paie SA SE RELAXEZE pana la urma asta e meseria lor trebuie sa isi creasca copii pacat ca o fac in felu asta .nu cred ca asi putea fi asa rece .imi e mila de noi toti.
Patrula  | #28785
PATRULAAA PATRULAAA PATRULAAA S**E P**AAAA.....!!
anti-romania!!!!  | #28786
ROMANIA E TOATA RETARDATA...!!MUTATI`VA DIN GROAPA DE GUNOI A EUROPEI!!!!....iar neneii militieni ...na....stiti voi...patrula patrula patrula s....p...:iuhuuuuu
titi  | #28787
bai b-boy tu esti mic si nu stii nimic! ..de unde stii ca nu e vinovat..? cum sa fie asa cum zici tu daca a fost prin la vama cu drogurile? si daca ala era praduitor intrau foarte multi la puscarie...nu pentru ca grupul lui sau cunostintele lui se ocupa cu droguri ..ci pentruc a totii tineri mai cu capul pe umeri in loc sa goleasca 10 sticle de vin ...golesc o tipla:))... si nu am auzit nici un apropiat sa intre la puscarie..asa ca tind spre nevinovatia lui arab asta...am fost si eu foarte nervos cand am auzit chestiile astea ..dar daca are moldoveanu tata la sri .. roice e posibil...! bafta
yo  | #28788
cum naiba un moldoveam sa lucreze la s.r.i.? e ca si cum ai spune ca un rus lucreaza la f.b.i...sau nu
sifon  | #28789
razvan sa vii pe la municipiu sa ti schimbam capsula...p.s. iao si pe oana
eu  | #28790
bai sifon...fa-ti tatuaj cu numele lui la ceafa ! si lasa capsulele baiatel..las-o pe oana....tatuajul frate daca l-ai facut...ne demonstrezi ca traiesti!:)) daca tot asa mare interes pentru un subiect care 1000% te depaseste fizic si psihic!
ion pacurari  | #28791
sifon penal, daca te vad vreodata pe canta sau pacurari dau peste tine cu masina, promit.
tatuat, smecher, fu*uti mort* ma-ti de penaloi, mi-as pune 10 bile pe pu*a sa va f*t in c*r de fiecare data cand dati in primire pe cineva
ion  | #28792
aici se vorbeste mult si prost....... plm totii ziceti ca e turnator..dar toata lumea face combinati cu el...ion pacurari cu masina smecheras de pe langa oras...ala sri...da pl cine o suge pana la urma?
razvan  | #28793
"wa" domnu boacna cum se face ca nu am prieteni care sa fie prinsi cu droguri? cum se face ca ala e prins cu 100 de grame in brate si nu intr-un flagrant sau ceva de genu...de ce nu le avea langa el sau ascunse in bussul unde era? gandirea asta de securist nu duce decat la reclama...iar reclama este o afacere...ma bucur ca denis este liber...daca eram "boris" nu mai era saracu om liber nu? eu daca as plati 2500 euro as putea fii nevinovat in ziar...dar pt ce? sa va schimbati masinile pe bani oamenilor? nuuu... scrieti despre mine cat puteti...eu va multumesc oricum...nu-mi deranjati sincer nici relatiile nici nimic...succes in continuare cu subiectul asta ...a devenit funny pt mine...$ pt voi... si iq cu minus pt restul
bogdan  | #98035
manca-ia-ti mintea lu razvan :)) toti mancati ***** dar nu mai nu va puteti kk de dusmanie ca nu faceti si voi treburi dintr-astea :)) lasa-ti fratilor omu-n pace ca e destept are cap bravo lui tot respectul.eu n-am apucat sa-l cunosc dar dupa cum se vorbeste aici o ardeti aiurea si omu e calculat tot.bafta razvane
Agentus  | #378354
Sincer, daca e sifonar cu diploma nu are decat sa-si ia neamul si sa se duca inapoi de unde a venit ca e plin iasiul de sifonari nu mai e ca alta data cand lumea mai avea respect si demnitate acuma toti is Cur\/E ca domnul razv asta, te sifonam daca esti sifonar! tine minte ca d-zeu nu abte cu paru .
Da baietii da:))
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4118 (s) | 25 queries | Mysql time :0.201733 (s)