Actualitate

Profesorii de la Universitatea Cuza au ajuns sa se implice in asa ceva. Detalii senzationale

Publicat: 05 mai 2016

@ Este vorba de un proiect stiintific la cel mai inalt nivel academic! @ De aproape trei ani, profesori si cercetatori de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza sunt implicati in proiectul „Evolutie Genetica: Dovezi noi în studiul unor structuri interconectate. O calatorie biomoleculara în jurul Carpatilor din Antichitate pâna în Evul Mediu” – GENESIS @ Pe acest plan, urmeaza ca si institutia de invatamant superior ieseana sa aiba un Laborator de Analiza ADN

Profesori si cercetatori de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) prin Facultatea de Istorie, respectiv Laboratorul de Arheologie Teoretica, sunt implicati in proiectul „Evolutie Genetica: Dovezi noi în studiul unor structuri interconectate. O calatorie biomoleculara în jurul Carpatilor din Antichitate pâna în Evul MediuGENESIS.

Citeste si: Cercetari stiintifice uluitoare intr-un laborator al Universitatii Cuza. Rezultatele sunt teribile – FOTO

In prim-plan este arheologul Neculai Bolohan de la UAIC. Totul a plecat de la faptul ca rezultatele ADN facute la Miami, Cluj, dar si in Coreea de Sud deschid o ipoteza inedita: in mormantul cu numarul 10 de la Curtea de Arges nu se afla celebrul Vlaicu Voda. Astfel, cercetatorii au reliefat ca barbatul ingropat acolo ar fi murit la circa 40 de ani, intre 1340 si 1350, ar fi avut ochii, parul si tenul inchise la culoare si ar fi fost catolic. In acest context, inclusiv istoricii ieseni valorosi pe zona medievala se pare ca isi vor schimba pozitia si ar putea rescrie, in lucrarile lor, datele despre persoanele si modul in care au fost intemeiate statele medievale: Moldova si Tara Romaneasca.

Citeste si: Doi cercetatori pun bazele unui laborator NASA la Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO

Proiect istoric revolutionar. Laborator de Analiza ADN la Iasi

Proiectul este unic in Romania! Alaturi de ceilalti colegi din tara, cei de la Universitatea Cuza si-au propus sa stabileasca, folosind teste ADN, arborele genealogic al marilor voievozi romani, printre care Mircea cel Batran si Vlaicu Voda. Deja, la Vlaicu Voda mormantul a fost deschis, dupa aproape 700 de ani, iar oamenii de stiinta au prelevat un os de la picior, o falanga si o masea. Acum, datele gasite trebuie sa fie transpuse si prezentate intr-un anume mod, deoarece totul tine de modificarea unor mentalitati si a unor lucruri pe care inca populatia nu este pregatita sa le accepte. „Totul este axat pe proiectul PCCA Tip 1, Program: Parteneriate in domenii prioritate PN-II-PT-PCCA-2011-3.1-1153. Datele introductive privind desfasurarea proiectului au ca tema «Printul Negru al Tarii Românesti – Mormântul 10 din Biserica Sf. Nicolae Domnesc de la Curtea de Arges»”.

Citeste si: Exclusiv! Te-ai intrebat vreodata cum arata calculatorul viitorului? Este creat intr-un laborator secret la Iasi!

Obiectivul principal este acela de a se constitui o prima baza de date a DNA pentru regiunea de la Est de Carpati si analiza multipla a acesteia. „Este clar ca asistam la o completa modificare a tuturor datelor si informatiilor pe care le avem, inclusiv pentru Moldova, in legatura cu elemente de istorie extrem de sensibile si care ne-au fost «induse» si «manipulate» de istoriografia din perioada comunista. Ce ar fi daca am afla ca intemeietorii statelor noastre medievale aveau legaturi, origini poate, cu mediul maghiar, german sau sarb? Va dati seama ce sensibil ar fi pentru intreaga opinie publica sa se aduca informatii pe acest segment? Oricum, daca se va continua cercetarea pe linia probelor ADN si a celor cu C14, atunci sunt convins ca vom avea surprize uriase. Ca sa spun franc, multi dintre marii istorici ai nostri vor fi nevoiti sa modifice date inclusiv din ultimul tratat de Istoria Romanilor. In curand vor aparea date si rezultate concludente pe acest plan”, a dezvaluit, in concluzie, un valoros cercetator iesean.

Citeste si: SENZATIONAL! Un grup de profesori de la Universitatea Cuza realizeaza produse militare pentru NATO – GALERIE FOTOloading...

Adauga un comentariu