Sosuri

Reteta corecta de sos de rosii – Bun de servit cu fripturi si paste

Publicat: 21 aug. 2017

Ingrediente:

7 linguri unt
100 g morcovi
100 g ceapa
200 g pasta de rosii
2 catei usturoi
20 g zahar
un buchet aromat (patrunjel, tarhon, dafin )
sare
piper

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si se rumeneste in 4 linguri unt.
Se adauga morcovii, tocati marunt, se acopera vasul, se continua calirea, 15 minute.
Se pune in vas pasta de tomate, se adauga usturoiul intreg, buchetul aromat, sare, piper si zahar.
Se fierbe la foc mic 25 de minute, apoi se scot buchetul aromat si usturoiul.
Restul ingredientelor se maruntesc cu blenderul, apoi se pun intr-un vas bain-marie.
Se adauga 3 linguri unt si se lasa la cald pana in momentul servirii (cu paste fainoase, preparate din carne etc.)

preluat de pe cookandplay



loading...

Adauga un comentariu