Carte

Scaunul de pinza al actorului, de Mircea Diaconu

Publicat: 12 nov. 2014

Actorul face parte din doua lumi foarte diferite – cea pe care o cunoastem cu totii, de pe scena teatrului sau de pe marele ecran, si cea din spatele cortinei, misterioasa si inaccesibila celor mai multi dintre noi.

Vezi si Casa tacerii, de Orhan Pamuk

Mircea Diaconu ne lasa sa aruncam o privire in culise, povestind intimplari prin care a trecut sau la care a fost martor. Momentele amuzante sint prezentate asa cum doar un artist stie sa o faca, dar dincolo de umor descoperim greutatile pe care acesta le intimpina – programul prelungit uneori peste limitele suportabilitatii, drumurile nesfirsite prin toata tara si sprinturile intre studiourile de filmare si scena teatrului. Scaunul de pinza al actorului este o carte captivanta despre fata nevazuta a teatrului si cinematografiei, cu treceri surprinzatoare de la comedii spumoase la drame – si invers.

Vezi si Tranzitia. Primii 25 de ani, de Alina Mungiu-Pippidi si Vartan Arachelian

 „Imi inchipui aceasta carte ca pe un sir de desene animate in care personajele se «farima» si se recompun la nesfirsit, din atitea si atitea «cucuie» neraminind decit eternul optimism. Deci, vorba poetului, orice s-ar intimpla, «sa fim precum ne-am impaca!».” (Mircea Diaconu)loading...

Adauga un comentariu