Actualitate

Sentinta bomba! Un cunoscut parlamentar iesean, la un pas de puscarie!

Publicat: 16 iun. 2014
1

@ Nimeni nu se astepta la o asemenea pedeapsa din partea judecatorilor pentru acest parlamentar iesean @ Procurorii au cerut ca deputatul sa fie aruncat in spatele gratiilor @ Acuzatia de baza este aceea ca ar fi inlesnit semnarea unor contracte cu o societate comerciala care apartinea fiului sau

Ieri, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis condamnarea deputatului iesean Grigore Craciunescu la o pedeapsa de doi ani si jumatate de inchisoare pentru comiterea infractiunii de conflict de interese. Acesta a fost trimis in judecata in octombrie 2013 si a fost judecat intr-un termen destul de scurt. I-a trecut glontul pe la ureche avand in vedere ca practica recenta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie este aceea de a stabili pedepse cu executare in regim de detentie.

Pedeapsa lui Grigore Craciunescu este cu suspendare, dar, inca nu este definitiva. Cel mai probabil, procurorii vor cere in continuare o pedeapsa cu executare in regim de detentie. Acuzatia de baza este aceea ca in calitate de primar al Pascaniului a incheiat mai multe contracte cu societati comerciale care apartineau fiului sau. Dintre cele noua contracte descoperite de procurori situatia cea mai grava pare a fi in cea care priveste un contract de atribuire a unei suprafete de teren in centrul municipiului Pascani. Atribuirea s-a facut fara nicio licitatie.

„Inculpatul Craciunescu Grigore, în calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat un numar de 9 acte juridice cu societati comerciale (în cadrul uneia dintre acestea activând pâna la momentul dobândirii calitatii de primar) al caror reprezentant legal era fiul sau, realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp. De mentionat este si faptul ca unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin încredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vizavi de primaria orasului Pascani si în imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit într-un proiect initial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei inculpatului”, au precizat procurorii de la Parchetul General.

„Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si/sau totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la 1 mp pâna la 5 mp, în intravilanul orasului Pascani, în zonele cu cea mai buna vizibilitate, cu expunere si receptare eficiente, atât pentru traficul pietonal, cât si pentru cel auto si transportul în comun. Toate aceste activitati denota dorinta si diligentele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preturi preferentiale pentru societatile familiei sale si pentru facilitarea desfasurarii activitatii acestora”, au completat procurorii.

Comentarii
Adauga un comentariu