Secretele istoriei

Statuia lui Ion C. Bratianu va fi reconstuita si amplasata in Piata Universitatii

Publicat: 31 ian. 2014
3
Statuia lui Ion C. Bratianu va fi reconstruita si amplasata in Piata Universitatii din Capitala, potrivit unei hotarari adoptate, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. 
Municipalitate va reconstruit statuia lui Ion C. Bratianu, urmand sa fie amplasata in Piata Universitatii, langa Palatul Ministerului Agriculturii si Spitalul Coltea. In trecut, statuia lui Bratianu se afla in rondul din Piata Universitatii. „Astazi, pentru Bucuresti este vitala recuperarea patrimoniului cultural si istoric si redobandirea stralucirii Micului Paris. Astfel, una dintre cele mai reprezentantive statui ale Bucurestiului a fost complexul monumental care il cinstea pe Ion C. Bratianu“, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare adoptat ieri, scrie adevarul.ro.

Vezi si Legenda ‘Uriasei’ din Cimitirul Eternitatea
De asemenea, se mai precizeaza ca dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si pana la Revolutia din 1989, Centrul Istoric al Capitalei a fost „mutilat“. In ceea ce priveste costurile noii statui, acestea nu sunt specificate, insa se precizeaza ca reconstructia va fi facuta „din fondurile de la bugetul local“. Inainte sa fie topita in fostele uzine Republica, statuia lui Ion C. Bratianu era situata la intersectia dintre Bulevardul Coltei (actual I.C.Bratianu) cu Bulevardul Carol l. Monumentul  a fost realizat de sculptorul francez Ernest Henri Dubois, in urma unui concurs international din 1900 si a fost inaugurat in luna mai a anului 1903.
Adauga un comentariu