Actualitate

Un politician iesean le rade in nas autoritatilor. Complicii sai sunt niste functionari incompetenti – FOTO

Publicat: 15 mart. 2016

@ Incompetenta unor asa-zisi specialisti pe zona de patrimoniu a condus la o situatie revoltatoare! @ Faptul ca, imediat dupa 1990, angajati ai Complexului Muzeal National Moldova au notat complet eronat in Lista Monumentelor Istorice o serie de imobile istorice-simbol ale Iasului il „ajuta” pe politicianul local Cristian Stanciu in a rade o cladire extrem de valoroasa, situata in plin centrul urbei

Casa unde a locuit poetul George Lesnea va fi transformata radical! Asta pentru ca, dupa 1990, angajati ai actualului Complex Muzeal National Moldova (CMNM) au notat complet eronat in Lista Monumentelor Istorice (LMI) o serie de imobile istorice-simbol ale Iasului il „ajuta” pe politicianul local Cristian Stanciu in a rade o cladire extrem de valoroasa, situata in plin centrul urbei. Primaria a aprobat eliberarea unei autorizatii pentru consolidarea în regim de urgenta a imobilului de pe strada Closca nr. 16. Cladirea, monument istoric, apartine Fundatiei Ecologice Green (FEG), condusa de liderul consilierilor judeteni PSD, Cristian Stanciu.

Citeste si: FEG-ul lui Stanciu isi face casa noua pe ruinele unei cladiri de patrimoniu – FOTO

„Acolo este o situatie extrem de proasta. Faptul ca unii indivizi, asa-zisi experti de patrimoniu, au notat complet eronat in LMI o serie de cladiri de patrimoniu din municipiu Iasi, pe strada Closca 16, la 16 A nu figura casa unde a locuit poetul George Lesnea! Cu toate ca au fost facute demersuri, inclusiv la Ministerul Culturii, nimic nu mai poate fi schimbat, iar proprietarul poate face ce vrea in acest imobil de patrimoniu. Mai sunt si alte situatii similare, atat la Iasi, cat si in tara”, a dezvaluit un important istoric iesean.

Citeste si: INCENDIAR! Actiuni mafiote intre frati. Scene de groaza in familia unui politician celebru din Iasi – FOTO

De reamintit ca, pe strada Closca, aflata in apropierea bulevardului, casa-monument a ajuns un real pericol pentru oricine se aventureaza pe acolo. Si culmea, actualii proprietari par ca nu vor sa faca nimic pentru a indrepta situatia. Totul se invarte in jurul FEG, ce apartine familiei deputatului PSD Anghel Stanciu. Ani la rand, casa a fost lasata sa se degradeze si abia anul trecut FEG a scos de la vechea conducere a primariei iesene autorizatile pentru reabilitarea imobilului. Culmea, acest lucru nu s-a mai intamplat, iar casa risca in orice moment sa se prabuseasca. De altfel, Stanciu nu a mai miscat vreun deget, preferand sa monteze niste barne de sprijin pe un perete, ca acesta sa nu se prabuseasca in capul vreunui pieton.

Citeste si: EXCLUSIV! Familia puscariabilului Stanciu a cumparat hotelul Studis. De unde provin banii?

Comentarii
Adauga un comentariu