Eveniment-Social

Universitatea „Cuza” din Iasi demareaza un proiect inedit pentru fostii sai studenti

Publicat: 15 sept. 2019

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi demareaza un proiect inedit pentru fostii sai studenti: o formatie corala formata doar din absolventi. Preselectiile sunt deschise tuturor doritorilor si vor avea loc în perioada 19-20 septembrie 2019. Corala "Alumni Universitas" este o formatie muzicala care va fi alcatuita din absolventi ai Universitatii "Cuza", dornici sa împartaseasca talentul vocal.

Vezi si: Bun venit la UAIC! Iata tot ce trebuie sa stii despre primele zile de studentie

Noua formatie muzicala vine ca o prelungire fireasca a Coralei UNIVERSITAS, o formatie muzicala mixta, alcatuita din 35 de studenti, care a fost înfiintata din anul 2015. Aceasta a adunat în palmares, pâna acum, aproape 100 de reprezentatii si numeroase premii, atât pe plan national, cât si international.

"Prin aceasta initiativa, oferim absolventilor UAIC posibilitatea de a reveni la Universitate, pentru a-si dezvolta talentul muzical, într-un cadru prietenos si relaxat. În viitor ne propunem colaborari între Corala UNIVERSITAS si «Alumni Universitas», pentru ca muzica sa poata fi mediu de comunicare între actualii studenti si cei care au finalizat deja cursurile la UAIC", a mentionat Serban Vornicu, coordonatorul Biroului Alumni si insertie pe piata muncii al Serviciului pentru Studenti, Orientare în Cariera si Insertie Profesionala si Alumni de la "Cuza".

Vezi si: Mircea Rusu Band, la concertul de Craciun al Universitatii Cuza din Iasi

Probele de la preselectie constau în: executarea unei vocalize; o proba ritmica (imitarea batailor din palme, dupa exemplul dat); interpretarea unui fragment dintr-o piesa muzicala, la alegere, din repertoriul românesc sau international. Detaliile pentru preselectii: data: 19 si 20 septembrie, interval orar: 18:00 – 19:30, in Campusul Studentesc "Titu Maiorescu", Camin C5, etaj 5, sala 501. Link înscriere la preselectii: www.bit.ly/alumni-universitas.

Corala "Alumni Universitas" îsi propune sa aiba prima reprezentatie muzicala la finalul acestui an, cu un repertoriu specific Sarbatorilor de Iarna. Corala "Alumni Universitas" este o initiativa dezvoltata de Biroul Alumni si insertie pe piata muncii, din cadrul Serviciului pentru Studenti, Orientare în Cariera si Insertie Profesionala si Alumni, cu sprijinul si implicarea directa a membrilor Comunitatii Alumni UAIC.loading...

Adauga un comentariu