Diete si regimuri

Alimentele care nu ar trebui tinute niciodata in frigider

Publicat: 30 mart. 2017
7
Evitarea depozitarii in frigider a anumitor alimente este necesara din cauza influentei pe care temperatura scazuta o are asupra proprietatilor lor.
Exista alimente care trebuie depozitate in frigider, pentru a le mentine intr-o stare buna si a le consuma ulterior fara nicio teama, insa, exista produse alimentare pe care oamenii le depoziteaza la rece, in frigider, desi acest lucru le face mai mult rau decat bine, informeaza Gandul.
Evitarea depozitarii in frigider a anumitor alimente este necesara din cauza influentei pe care temperatura scazuta o are asupra proprietatilor lor. Astfel, pentru a le pastra valorile nutritive, trebuie evitata depozitarea la temperaturi scazute a unor produse pe care majoritatea oamenilor le pastreaza astfel.
Conform Gandul, aceste sunt alimentele care nu trebuie depozitate in frigider.
1. Multe persoane obisnuiesc sa puna painea in frigider, crezand ca ea se va pastra proaspata si buna. Este complet neadevarat. Racoarea si umezeala din frigider nu vor face altceva decat sa accelereze procesul de aparitie a mucegaiului, iar painea se va intari, in loc sa ramana moale si pufoasa.
2. Ceapa este de asemenea o leguma care trebuie pastrata la temperatura camerei, intr-un loc fara soare si fara umiditate. Depozitarea cepei in frigider conduce la dezvoltarea mult mai rapida a bacteriilor proprii acestui aliment. De asemenea, este foarte important ca ceapa sa fie pastrata in coaja ei originala.
3. Rosiile cherry sunt pastrate, de obicei, in frigider chiar in comert. Totusi, rosiile cu adevarat naturale trebuie pastrate la temperatura camerei pentru ca altfel isi vor schimba imediat textura si aspectul.
4. Acelasi lucru se poate spune si despre cartofi, care isi pierd gustul si textura atunci cand sunt pastrati in frigider.
5. Punga de cafea desfacuta este tinuta in frigider de tot mai multi oameni. Acest lucru este gresit. intr-adevar, cafeaua trebuie pastrata intr-un loc racoros si ferit de razele soarelui, dar in niciun caz in frigider. Recomandata este depozitarea cafelei intr-un borcan care poate fi inchis dupa fiecare utilizare.
6. Mierea trebuie pastrata in spatii aerisite, racoroase si umbroase. Apicultorii arata ca daca mierea este tinuta in frigider, ea se va cristaliza mult mai repede.
7. Ciocolata trebuie, de asemenea, tinuta departe de frigider. Sub influenta temperaturilor scazute, aceasta isi va modifica textura, mai scrie Gandul.




Adauga un comentariu