National

Atentie, turisti: SE FURA in ritm ALERT. Vezi ce se intampla

Publicat: 06 aug. 2014
1
Cele mai multe furturi pe litoral au loc din masini, urmate de camere de hotel si plaje, iar hotii cauta telefoane mobile, aparatura electronica si bani, avand nevoie de 30 de secunde pentru a sparge un automobil si de un minut pentru a intra intr-o camera de hotel de la etajul 1 cu geamul deschis.
„Cele mai multe furturi inregistrate pe litoral in lunile iunie si iulie au avut loc din masini. Hotii sparg o masina chiar si daca vad o punga goala, iar totul dureaza maxim 30 de secunde”, a declarat agentiei Mediafax subcomisarul de politie Carmen Serbanescu, purtatorul de cuvant al Politiei Constanta.
Citeste si:Nu o sa poti crede unde se ascundea acest hot!
Ea a adaugat ca pe locul doi sunt camerele de hotel de la parter si etajul I, unde turistii lasa geamurile sau balcoanele deschise. In acest caz, o spargere nu dureaza mai mult de un minut. 
In autototurisme, in 90% din cazuri se fura pentru ca sunt lasate la vedere bunuri de valoare„, a mai spus oficialul din Politie.
Pe locul trei sunt furturile de pe plaja, iar un obiect poate disparea daca este lasat nesupravegheat doar cateva secunde. 
Cele mai cautate obiecte de catre hoti sunt telefoanele mobile scumpe, pentru ca sunt usor de sustras si de vandut. Acestea sunt urmate, in topul furturilor, de obiectele electronice si de bani
In aceasta perioada se afla in fiecare zi in statiunile de pe litoral aproape 100.000 de turisti, iar pe parcursul intregului sezon ajung la mare aproape 2 milioane de persoane.
Adauga un comentariu