Fotbal extern

Barcelona face show pe terenul Realului (FOTO & VIDEO)

Publicat: 19 ian. 2012

Dominat la toate capitolele si cu o defensiva experimentala, Real a condus la pauza, dar s-a predat aseara din nou în fata superioritatii Barcelonei. Semifinala pare o iluzie. Primul El Clasico din 2012. 39 de zile dupa ciocnirea din La Liga. Aceeasi scena, „Bernabeu” din Madrid, dar alta competitie, Cupa Regelui Spaniei. Acelasi deja-vu, ca scenariu si sentinta, desi era mansa întîi a „sferturilor”, în ziua în care Guardiola a sarbatorit 41 de ani. Coincidenta ori nu, rivalul Mourinho va împlini 49 dupa retur. Probabil Jose nu va avea ce sarbatori: Barca a batut aseara iar Realul, detinatoarea trofeului. Numai cu 2-1 acum, dar calificarea e aproape.
Filmul s-a derulat la fel. Pep a repropus formatia din campionat, însa cu Pinto în poarta. Jose a venit în defensiva cu surprizele Altîntop pe dreapta (doar 296 de minute în acest sezon!), cu Carvalho stoper, revenit dupa 3 luni de accidentare, si celebrul „trivot” la mijloc, cu Lass titular!
Prima ocazie rupe echilibrul pe tabela. Cristiano Ronaldo, lansat de Benzema, îl ameteste pe distratul Pique si-l executa, printre picioare, pe complicele Pinto. Ritmul urca brusc, jocul se deschide. Replica Alexis, dar Iker are sansa, transversala salvîndu-l la „capul” piticului chilian! Tiki-taka sufera, madrilenii fac presing si se strîng extraordinar în 30 de metri, lasînd spatii putine. Este nevoie de Messi, care nu-l surprinde la colt pe Casillas. Iniesta rateaza tinta din 6 metri, dupa un „Triunghi al Bermudelor” cu Xavi si Alexis! Scapa Real si la „explozia” lui Alexis, oprit gresit pentru ofsaid din cursa spre gol! 1-0, avantaj la pauza în premiera pentru Mourinho în Clasico!
Avantaj risipit însa imediat dupa reluare. Puyol egaleaza din plonjon cu capul, în admiratia lui Pepe, spectator la cornerul batut de Xavi. Real tremura, iar Barca îsi revine. Iker are pact cu barele. Sutul trimis de Iniesta e deviat de Ramos chiar în vinclu! Si Pinto are noroc, Benzema nimerind în replica stîlpul drept, din centrarea lui Altîntop. Jose Mourinho se decide sa riste si face o dubla schimbare cu profil ofensiv, mizand pe Ozil si Callejon. Tot Barca e periculoasa, si tot din faza fixa, însa Busquets nu-i la fel de precis cu capul. Abidal nu mai iarta însa, dupa o geniala pasa lobata a lui Messi: 1-2. La fel ca-n campionat, Barca a întors din nou, arvunind semifinala.loading...

Adauga un comentariu