Actualitate

BOMBA! Electricieni condamnati la inchisoare pentru luare de mita: Pusi sa verifice contoarele E.ON, dar au fost prinsi la furat

Publicat: 26 iul. 2018
1

@ Electricienii si instalatorii care ar trebui sa verifice legalitatea sistemelor de masurare a consumului de energie sunt mai degraba de partea infractorilor decat de partea legii @ Doi electricieni desemnati sa verifice contoarele de curent ale E.ON, din judetul Iasi, au fost acuzati pentru luare de mita, pentru ca au inchis ochii la contoarele fraudate @ Numeroase reclamatii ale clientilor E.ON sunt trimise la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, cu privire la acuze nefondate de furt de energie sau de luare de mita din partea personalului desemnat de verificarea instalatiilor

Dupa numeroasele reclamatii si nereguli in ceea ce priveste verificarile realizate la instalatiile de energie electrica si de gaze naturale pentru combaterea consumului fraudulos, in care victime au cazut mereu consumatorii casnici, acum au inceput sa vina si randul angajatilor din sistem sa plateasca pentru faptele comise.

Doi electricieni care ofera servicii de verificare si control in favoarea E.ON Romania au fost acuzati de luare de mita si condamnati la doi ani de inchisoare de magistratii de la Tribunalul Iasi, dupa ce o victima a acestora s-a hotarat sa povesteasca totul organelor de ancheta.

Este vorba despre doi electricieni care efectueaza în beneficiul E.ON Romania servicii în identificarea si managementul pierderilor non-tehnice sau comerciale, respectiv sa depisteze sustragerile de energie electrica din instalatiile E.ON. În acest context, echipe de lucru se deplaseaza la consumatorii casnici si efectueaza controale ale instalatiei electrice, depistând eventuale sustrageri de energie electrica.

Citeste si: Fostii directori ai marilor companii au devenit patroni. Iata ce afaceri banoase controleaza

O astfel de echipa era formata din Bogdan Dumitru Gherasim si Florian Mircea Ilie, care au efectuat împreuna un control la ieseanca C. A, ocazie cu care au constatat ca exista montat un sistem fraudulos de sustragere a energiei electrice. Cei doi au primit de la ieseanca C. A. suma de 1.000 de lei si peste o saptamâna, 600 lei de la aceeasi persoana, pentru a nu încheia nota de constatare în sensul celor mentionate.

Citeste si: Opriti abuzurile! E.ON, prinsa la furat din buzunarele iesenilor! A umflat de 10 ori factura unui client

"La un moment dat, cei doi inculpati au efectuat un control al instalatiei electrice la martora C. A, care avea un magazin satesc… Cu prilejul verificarii, G. D. B si I. M. F au constatat ca sigiliile blocului de masura si protectie erau intacte, dar cu toate acestea, capacul se putea ridica fara a se rupe sigiliile, si în acest fel se putea sustrage energie electrica. De asemenea, seriile sigiliilor aplicate nu corespundeau cu cele din baza de date, iar magazinul satesc era alimentat direct din contor, fara a se înregistra cantitatea de energie electrica consumata… Acestia i-au spus lui C. A. ca vor face o nota de constatare, vor identifica consumatorii electrici si se va face o recalculare a consumului de energie de catre o comisie de analiza. Aceasta a început sa plânga si le-a spus ca mama sa este bolnava în stadiu terminal, ca are leucemie… C. A. le-a spus celor 2 inculpati ca daca sotul ar fi fost acasa, ar fi discutat altfel cu ei, sugerând ca le-ar fi oferit o suma de bani. G. D. B si I. M. F au remediat cele constatate, în sensul ca au înlaturat firul electric ce era pozitionat astfel încât consumul de energie electrica sa nu fie înregistrat, au aplicat sigilii pe contor… În continuare, C. A. a oferit lui G. D. B si I. M. F suma de 1.000 de lei, pentru a nu constata ca sustrasese energie electrica, si le-a spus ca daca vor reveni peste o saptamâna, le va mai da o alta suma de bani. G. D. B si I. M. F au luat cei 1.000 de lei, pe care i-au împartit între ei, si nu au constatat ca martora C. A. avea montat sistemul ce permitea sustragerea de energie electrica", se arata in dosarul inregistrat la Tribunalul Iasi.

Citeste si: Dupa ce au primit vizita acestor persoane, multe familii din Iasi au fost nenorocite financiar: Muncitorii de care trebuie sa va feriti!

Electricieni condamnati pentru luare de mita

Conform anchetei, peste aproximativ o saptamâna de zile, cei doi electricieni au revenit la locatia respectiva, prezent fiind si sotul femeii acuzate de furt de energie electrica. Cu aceasta ocazie, cei doi au verificat integritatea sigiliilor montate anterior, constatând ca sunt întregi.

"Apoi, C. A. a mers si a luat suma de 600 de lei si le-a dat-o celor doi, pentru ca anterior nu încheiasera nota de constatare. G. D. B si I. M. F au luat cei 600 de lei si i-au împartit între ei", se mai arata in dosarul de la Tribunalul Iasi.

Cei doi electricieni au fost condamnati de magistratii de la Tribunalul Iasi initial la "pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru savârsirea infractiunii de luare de mita", insa pentru ca cei doi si-au recunoscut faptele si au platit prejudiciul cauzat, magistratii au dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicate inculpatilor, stabilindu-se in cele din urma pentru acestia un termen de supraveghere de 3 ani, timp in care trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune si sa comunice informatii organelor de ordine, precum si sa presteze munca in folosul comunitatii.           

Comentarii
  • Mafia eon va fura de cel putin 10 ani mana in mana cu cei de la anre la eon gaz au fost sute de cazuri de fraude si furturi de gaz făcute de angajații ron dar maj sau musamalizat de cei de la conducerea eon

Adauga un comentariu