National

Bune si rele in CDR-2000

Publicat: 30 sept. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:16126;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Se spune ca strategia electorala a CDR-2000 este aproape definitivata. Toti membrii Conventiei sunt siguri ca nu va fi nici o problema in atingerea pragului electoral de 13%; mai mult, „aliatii” (PNTCD, UFD, FER, ANCD si PM) spera, in continuare, ca viitorul presedinte al Romaniei va purta numele de Mugur Isarescu. La randul lor, filialele din teritoriu au inceput sa se pregateasca pentru alegerile de pe 26 noiembrie.
„Asteptam inca semnalele strategiei CDR. Nu exista o strategie strict locala, ci va fi vorba doar de o aplicare pe teren a elementelor principale ale programului electoral. In ceea ce priveste propriul meu mesaj electoral, voi sustine realizarile actualului Guvern, care a facut destule lucruri bune, mai ales in domeniul legislativ si cel al deblocarii relatiilor internationale ale Romaniei. Consider ca avem subiecte clare, prin care sa demonstram ca actuala guvernare a insemnat un important pas inainte spre integrarea Romaniei in structurile europene si iesirea ei din zona gri”, a declarat deputatul taranist Mihai Dorin (locul 4 pe listele parlamentare – Camera Deputatilor).
De asemenea, deputatul a afirmat ca nu va ezita sa recunoasca marile greseli pe care le-a facut, in ultimii patru ani, Partidul National Taranesc Crestin Democrat; printre acestea – o politica de cadre deficitara la toate capitolele si numirea in functii foarte importante a unor oameni politici mediocri, ce nu s-au bucurat de nici un fel de credibilitate din partea populatiei. In acelasi timp, deputatul taranist a spus ca, din nefericire, actuala guvernare nu a reusit sa satisfaca cea mai importanta asteptare a electoratului: cresterea nivelului de trai.
„Cu toate acestea, eu cred ca avem cateva atuuri pe care le putem folosi in campania electorala. Tocmai de aceea, recomand colegilor de partid sa vina in fata electoratului cu un discurs sincer si deschis catre nevoile oamenilor”, a afirmat Mihai Dorin.

Acuzatii de frauda electorala

Desi Mihai Dorin a fost unul dintre artizanii cooptarii Partidului Moldovenilor in Conventia Democratica, deputatul taranist a apreciat ca moldovenii au pretentii mult prea mari in ceea ce priveste locurile de pe listele parlamentare.
„Cele doua pozitii eligibile de pe lista pentru Senat, repartizate formatiunii lui Constantin Simirad, mi se par prea mult pentru un partid modest si reprezinta chiar o sfidare la adresa PNTCD. Partidul Moldovenilor nu are doctrina si de aceea nici electorat de centru-dreapta, de vreme ce filiale intregi ale acestui partid au plecat spre formatiuni precum PDSR sau PRM”, a spus Dorin.
Se pare ca pozitia deputatului taranist a inceput sa fie insusita si de conducerea PNTCD, care nu se mai arata asa dornica de a ceda doua locuri la Senat partidului lui Simirad. In orice caz, scopul recentei vizite la Bucuresti a primarului municipiului Iasi a fost tocmai acela de a vedea cum stau lucrurile in aceasta privinta.
Cum un necaz nu vine niciodata singur, se pare ca nici in interiorul fililalei iesene a Partidului National Taranesc Crestin Democrat situatia nu este foarte clara. Umbla zvonul ca, in scurt timp, o comisie trimisa de la centru se va ocupa de investigarea unei acuzatii de frauda electorala.
„Pana acum nu s-a intreprins ceva in directia aceasta. Nu am nimic impotriva acelei comisii. Cred ca Vasile Lupu se lasa antrenat intr-o chestie de doi bani, la sugestia unui individ de la care se poate astepta numai la surprize neplacute. Pentru ca nu prea le-au iesit pasientele la ultimele alegeri din cadrul organizatiei, Vasile Lupu si Traian Ranja au tot declarat ca a fost vorba de frauda electorala, dar totul s-a dovedit doar lobby. Recunosc, am facut lobby, dar pentru acest lucru nu-mi este deloc teama”, a comentat deputatul taranist.
Catalin ONOFREI

Adauga un comentariu