Eveniment-Social

Cea de-a XIX-a editie a Tabarei Nationale de Reviste Scolare si Jurnalistica, la Iasi

Publicat: 27 iun. 2016
1

Ca in fiecare an, la sfarsitul lunii iunie, judetul Iasi este gazda zecilor de copii din tara care participa la Tabara Nationala de Reviste Scolare si Jurnalistica. Ajunsa la cea de-a XIX-a editie, anul acesta, tabara nationala de la Muncel – Iasi se desfasoara in perioada 25-30 iunie 2016. Tinerii ziaristi sunt reprezentanti ai revistelor laureate la Concursul National al revistelor scolare, organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), in parteneriat cu Palatul National al Copiilor.

Citeste si: La Muncel incepe tabara de reviste scolare si jurnalism

In urma evaluarii la concursul national, judetul nostru are 12 reviste laureate: Culorile cuvintelor – Scoala Gimnaziala Stefan Barsanescu, Alexa – Scoala Junior, Alecart – Colegiul National de Arta Octav Bancila, Palatinii – Palatul Copiilor, Urme – Colegiul National Mihai Eminescu, In pas cu stiinta – Liceul Teoretic Miron Costin, Spre lumina – Colegiul National, Ut pictura poesis – Colegiul National, Alte cuvinte – Colegiul National Emil Racovita, In animo Cantemyrii – Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, Hermes 2000 – Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu si Highlights – Colegiul National. Opt dintre revistele premiate au fost desemnate de juriul national sa fie reprezentate de cate doi elevi din echipele de redactie ale acestora in tabara de la Muncel, organizata de ISJ si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret.

Citeste si: Premiu unic pe tara, de senzatie, pentru un elev de la un liceu iesean – GALERIE FOTO

„Astfel, atat institutiile de invatamant cu traditie in jurnalism, cat si cele care se afla la inceput de drum in acest domeniu, au sansa de a participa la tabara nationala. La inceputul vacantei de vara, elevii participanti se vor bucura de un program bogat, care consta in ateliere de creatie, concursuri literare, excursii pentru realizarea reportajelor, mese rotunde pe teme incitante, intalniri cu scriitori. Timp de cinci zile, tinerii ziaristi vor avea prilejul de a scrie articole despre problemele care ii framanta, de a analiza si propune solutii pentru lumea visurilor lor, pe care o vor prezenta in revista taberei: «Muncel – Ucenicia jurnalismului», sub indrumarea directorului adjunct al Palatului Copiilor din Iasi, Mihaela Gadei – profesor la cercul de jurnalism”, a reliefat Alla Apopei, inspector pentru activitati extrascolare la ISJ.

Citeste si: Tabara de mediu la Muncel, organizata de Inspectoratul Scolar Ias

Adauga un comentariu