Stiri medicale

Explozie a bolilor vasculare cerebrale in Romania

Publicat: 10 dec. 2010
7

Potrivit specialistilor in neurologie si neurochirurgie, bolile cerebrovasculare se afla pe primul loc in ceea ce priveste mortalitatea, transmite Agerpres.

„Este o explozie aproape epidemica in ceea ce priveste boala vasculara cerebrala”, a explicat presedintele Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN). „Foarte multi spun ca pe locul 1 al mortalitatii se situeaza infarctul miocardic. Nu este adevarat. Accidentul vascular cerebral in forma lui ischemica sau hemoragica este pe primul loc si este ca numar dublu fata de infarct”, a declarat prof. Florian Stefan.

Nu s-au facut investitii tratamentul atacului cerebro-vascular Daca in ceea ce priveste tratarea infarctului miocardic s-au facut investitii, in cazul tratamentului pentru atacul cerebral, lucrurile sunt diferite.

„Astazi, un infarct miocardic poate ajunge la Iasi, Targu Mures, Cluj, Bucuresti Craiova si poate fi tratat. Pe cand un accident vascular cerebral nu poate fi tratat urgent decat in Bucuresti si Cluj. Pe primul loc nu mai este inima, ci accidentul vascular cerebral, care depaseste de doua ori si ceva numarul de infracturi”, a explicat neurologul.

Adauga un comentariu