Actualitate

Fenomenal! In Iasi exista un loc de unde strainii isi cumpara tineretea – FOTO

Publicat: 16 mai 2013

@Altii ar plati poate milioane de euro ca sa aiba un loc similar cu cel care exista in Iasi @ Este unic si pentru proprietatile pe care le are si de aceea mii de oameni ii trec pragul @ Cei care vin traiesc adevarate miracole si se reintorc in fiecare an @ Locul este frecventat de persoane din Suedia, Italia, Franta, Israel sau Republica Moldova

Vin de la mii de kilometri departare ca sa ajunga in acest loc din Iasi si poposesc macar pentru cateva zile. Vestea ca in municipiul Iasi exista acest loc cu tratamente miraculoase s-a raspandit extrem de repede si cu greu se obtine un loc de cazare. Calitatile curative, tamaduitoare ale apelor minerale sulfuroase, surse de apa descoperite acum mai bine de 60 de ani, la insistentele unui renumit reomatolog iesean, medicul Vlad Bejan, reprezinta principala atractie a locului. Statiunea Nicolina, o sucursala a Societatii comerciale Tratament Balnear si Recuperarea Capacitatii de Munca SA, este cautata in fiecare an si de turisti din Suedia, Franta, Italia, Israel, Republica Moldova care sunt extrem de multumiti de beneficiile apelor minerale sulfuroase din Iasi. Hotelul dispune de o capacitate de 150 de locuri in camere moderne si in ultimii ani se discuta din ce in ce mai mult despre posibilitatea extinderii, din cauza cererii foarte mari. Deocamdata nu sunt fonduri pentru ridicarea unui nou corp de cladire cu o capacitate de inca 50 de paturi, investitie care ar ajunge la 1,8 milioane lei. „Cel mai important factor terapeutic al zonei este apa minerala hipotona si hipotermala cu un continut ridicat de sulf, iod si clor. Statiunea valorifica un zacamant de ape minerale sulfuroase iodurate, clorurate sodice, hipotermale cu debit artizian, ce are o concentratie ridicata de hidrogen sulfurat. Avem pacienti in special din zona Moldova, din alte zone ale tarii, dar si din strainatate, cum ar fi Suedia, Israel, Franta, Italia. Acest sistem vizeaza pensionarii, iar ceilalti pacienti platesc integral. Pentru un bilet de 18 zile de tratament, pensionarul plateste 50 la suta din pensie. Strainii platesc 130 de lei pe zi, unde este inclus si costul tratamentului, la fel ca si alti pacienti care nu sunt pensionari. Nu facem discriminare. In general, pacientii din alte tari vin vara, in perioada de vacanta. Ceea ce ii atrage sunt proprietatile curative ale apei minerale sulfuroase. Pacientii nostri sunt extrem de multumiti de rezultatele tratamentelor. Procedura de baza este data de  baile in cazan sau cada cu apa minerala sulfuroasa. Pe langa aceasta procedura, exista o serie intreaga de alte proceduri cum ar fi electroterapie, etrmoterapie, bai galvanice, aerosoli. Hotelul este de doua stele, dar confortul este mult sporit fata de aceasta categorie”, a declarat Dumitru Moldoveanu, directorul sucursalei iesene.

Tratamente miraculoase

In orice perioada a anului, locurile sunt ocupate la capacitate maxima si programarile se fac cu cel putin zece zile inainte. In general, tratamentul trebuie sa fie de minimum 10 zile, in functie de indicatiile medicilor care isi desfasoara activitatea la baile Nicolina. „Cererea este foarte mare, dar trebuie sa fim flexibili si sa multumim toti pacientii. Nu este un sistem rigid. Daca avem la tratament copii si parintii nu dispun de bani, acestia beneficiaza de tratamente gratuite. In general, la noi copiii vin pentru aerosoli cu apa minerala sulfuroasa. In medie, anual, vin aproximativ 2400 de persoane in statiune pentru a beneficia de aceste tratamente miraculoase. Cam 80 la suta dintre pacientii nostri sunt din cei fidelizati. In functie de afectiune si de recomandarea medicului sunt pacienti care vin in statiune si de doua ori pe an. Rezultatele tratamentelor sunt spectaculoase”, a spus Dumitru Moldoveanu.

Dusurile subacvale fac minuni pentru afectiunile coloanei vertebrale

Fiind o statiune foarte cautata de bolnavi, conducerea investeste anual in aparatura medicala, intretinerea spatiului hotelier. „Nu poti sa ai turism balnear daca nu investesti. Pacientii trebuie sa aiba toate conditiile pe perioada sederii in statiune. In fiecare an avem un program de investitii si primim finantare pentru a inlocui aparatura medicala, intretinere. Niciun aparat medical nu are vechime mai mare de cinci ani. Anul acesta vom reinnoi dusurile subacvale, unde sunt tratati bolnavi cu afectiuni ale coloanei vertebrale si rezultatele sunt foarte bune”, a spus directorul sucursalei Iasi a SC Tratament Balnear si Recuperarea Capacitatii de Munca SA. Medicii din statiune trateaza pacienti cu afectiuni reumatismale, respiratorii, ginecologice, vasculare periferice, neurologice, postraumatice, dermatologice sau astmul bronsic.

Comentarii
  • citind acest articol trebuie sa amintesc de medicii BEJAN,CARASIEVICI,SOCOL,care au sustinut cu multa vehementa inca din anii 1966 folosirea apei sulfuroase,de arhitectii CEZAR DARIESCU,NICOLAIE VERICEANU,care au realizat proiectele primelor constructii pentru aplicarea tratamentelor dar si de regretatul arhitect ION CERNUCAN care a proiectat hotelul si baza de tratament .

  • In sfarsit face cineva reclama si Statiunii Nicolina cu apele ei grozave si cu namolul unic in Europa.Ar trebui ca aici, in Iasi sa avem cea mai mare baza pt „intinerire” din Europa, sa se ingramadesca strainii sa se trateze aici..asta ar inseamna si castiguri emorme la buget.
    Daca veti da acest articol cateva zile la rand, poate vom reusi sa sensibilizam pe cei in masura sa dezvolte un astfel de proiect.
    Bravo BZI

  • Este o vorba inteleapta care zice asa: Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in sac! Conducerea Iasului face nani nani cu capul pe comorile pe care Iasul le are, iar Purcica (conotatie peiorativa evidenta !) este pe mai departe un loc penibil, unde studentele merg sa se bronzeze topless si cam atat….

  • si ce daca sunt acele ape grozave, unice in europa? investitii 0! se merge in pierdere. pensionarii stau cate 3 in camere de 2 locuri, cu un patuc suplimentar, fara spatiu de miscare. caldura toamna si primavara deloc, apa calda lipsa deci tratament intrerupt…si asa mai departe. pacat! ar fi fost o mina de aur pentru iasi, dar primarul probabil nu a gasit modalitatea de a fura ceva si de pe-acolo, de-aia nu merita atentie.

  • Sunt eu cretin sau mamaiele alea din poza n-au nici o fata de Suedie? 🙂 Bai oameni buni… bai e bine ca promovati chestia asta cu Nicolina dar nu va bateti jos de noi.

Adauga un comentariu