News Flash:

Ghidul solicitantului pentru proiectele privind managementul deseurilor

8 Ianuarie 2008
940 Vizualizari | 0 Comentarii
• Ghidul furnizeaza informatii utile cu privire la eligibilitatea solicitantilor, a proiectelor, modul de completare a cererilor de finantare si a documentatiei necesare pentru proiect, precum si cu privire la procedura de selectie si aprobare a proiectelor

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Mediu", din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, a elaborat Ghidul solicitantului pentru proiectele privind managementul deseurilor. Ghidul furnizeaza informatii utile cu privire la eligibilitatea solicitantilor, a proiectelor, modul de completare a cererilor de finantare si a documentatiei necesare pentru proiect, precum si cu privire la procedura de selectie si aprobare a proiectelor.

Ghidul a fost elaborat in corelare cu prevederile Programului Operational Sectorial Mediu 2007 - 2013 si cu normele legislatiei comunitare si nationale privind asistenta nerambursabila acordata Romaniei de catre Uniunea Europeana prin instrumentele structurale. Beneficiarii, respectiv Consiliile Judetene, trebuie sa-si intocmeasca un plan al proiectului, care are ca scop stabilirea nevoilor si investitiilor. Acesta va avea in vedere un management integrat al deseurilor solide menajere din ariile urbane si rurale ale zonei cuprinse in proiect, constand din sortarea, transportul, eliminarea in depozit si alte solutii de tratare, cu inventarul depozitelor existente si programul de inchidere si reabilitare. Planul trebuie sa contina informatii cu privire la populatia, planificarea actualizata in zonele urbane, dar si rurale ale judetului, date socio-economice si alte informatii de baza privind grupurile tinta si perspectivele de dezvoltare pe termen mediu si lung. Daca nu exista un plan de dezvoltare oficial pentru aglomerarile din zona cuprinsa in proiect, beneficiarii trebuie sa faca o estimare a celor mai probabile tendinte de dezvoltare pe o perioada de 30 ani la nivel de judet. Planul proiectului va avea atasata lista de investitii rezultata in urma stabilirii prioritatilor, precum si documente care demonstreaza faptul ca autoritatile locale sunt de acord cu lista propusa. Mai multe informatii privind conditiile de eligibilitate, activitati si cheltuieli eligibile pot fi gasite pe site-ul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, www.mmediu.ro. POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare si reprezinta cea mai importanta sursa de finantare pentru sectorul de mediu. Programul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC), cu o valoare de aproximativ 4,5 miliarde Euro, la care se adauga cofinantarea nationala de aproximativ un miliard Euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mediu uniunea europeana pos mediu fedr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 22 queries | Mysql time :0.011803 (s)