Magazin

Horoscop Nordic: Zeii scandinavi si puterea lor magica asupra destinului

Publicat: 29 mai 2012
1
Mitologia vechilor scandinavi este un domeniu fascinant, fabulos. Cele mai frumoase povesti ale prezentului sunt inspirate de atmosfera mitologica nordica. Zeii nordului ne privesc si astazi, de printre stele… lasandu-si amprenta asupra destinului nostru, scrie garbo.ro.
Astrologia Nordica este un domeniu foarte fascinant care are mare legatura cu mitologia vechilor scandinavi. Mitologia nordica este o traditie culturala veche precum cea Greco-Romana, Indiana, Chineza sau Tibetana si un domeniu provocator.
In anumite aspecte, astrologia vechilor nordici prezinta cateva puncte comune cu cea greco-romana, dar sunt si diferente majore:
Este bazata pe cele 24 simboluri nordice, denumite rune
Cele 8 case sunt formulate in functie de sistemul solar pagan, care descrie traseul zilnic si anual al soarelui
Energiile planetelor sunt foarte echilibrate din punct de vedere masculin si feminin.
In astrologia vechilor scandinavi, planetele sunt sursele de energie pentru horoscopul natal, asa cum ele sunt si in astrologia greco-romana. Totusi, in astrologia nordica, aceste energii sunt descrise ca zeitati nordice. Odin de sex masculin (Luna) si Freyja de sex feminin (Soarele) sunt cele mai importante zeitati, si cele care joaca cel mai important rol in viata noastra. Spre deosebire de astrologia greco-romana, la nordici, fortele feminine si masculine sunt in perfect echilibru.
Astrologia nordica se bazeaza pe anumite puncte aflate pe traiectoria lunii si care sunt considerate surse de energie care influenteaza individul. Acestea combina energia lunii si a soarelui. In astrologia vechilor nordici, casele zodiacale sunt cele care influenteaza caracteristicile unui individ si nu planetele, ca in astrologia clasica.
Zeul Odin, foarte important in mitologia nordica, domina palatul Gladsheim (Casa luminoasa). Acest taram corespunde zodiei Berbecului (21 martie – 19 aprilie). Odin era zeul tata al tuturor zeilor si al tuturor barbatilor. Odin este un zeu al magiei si al intelepciunii, al inteligentei si al invatarii, iar taramul sau este dominat de aceste energii. In consecinta, acestea vor fi si caracteristicile celor nascuti sub influenta casei luminoase a lui Odin. Element arhetipal: Focul. Culoare specifica: rosu.
Zeita Skadi locuia in Thrym-heim (Castelul Gigantului). Acest loc corespunde zodiei Taurului (20 aprilie – 19 mai). Skadi era sotia Zeului marii Njörd, insa mariajul lor a esuat fiindca Skadi a preferat sa ramana pe taramul tatlui sau, in munti. Intoarsa aici, il va lua de sot pe Zeul Iernii, Ulle. Skadi era intruchiparea iernii. Cei dominati de casa Thrym-heim sunt puternici si temperamentali, independenti si pasionali. Ei vor face orice pentru a-si atinge obiectivele, asemeni zeitei care domina taramul lor. Element arhetipal: Pamantul. Culoare specifica: Galben.
Zeul Balder, Zeul Luminii domina taramul Breidablik, aceasta casa corespunde in zodiacul greco-roman, zodiei Gemenilor (20 mai – 201 iunie). Zeul Balder era un zeu care iubea somptuosul. Avea cea mai mare corabie construita vreodata si cel mai frumos palat. Baldar era un zeu al fericirii, luminii, al primaverii si al pacii, caracteristici pe care le-a imprumutat si taramului sau. Cei dominati de casa zodiacala a lui Balder sunt considerati a fi generosi si puternici.  Element arhetipal: Aerul. Culorile lor dominante sunt rosul si albastrul.
Zeul Heimdall locuia in Himinbjorg (Castelul din Ceruri). Acest zeu avea o datorie sacra, fiind recunoscut ca gardian al podului curcubeu care facea legatura intre lumea zeilor si cea a oamenilor. Castelului din Ceruri ii corespunde Zodia Racului (21 iunie – 22 iulie). Cei influentati de casa lui Heimdall sunt ageri la minte si foarte rabdatori. De asemenea, au un ridicat simt al responsabilitatii, asemeni zeului care a pazit cu strasnicie curcubeul. Heimdall era foarte chipes. Dintii lui erau facuti din aur si de aceea a capatat porecla „Dinte de Aur”. Element arhetipal: Apa. Culoare: Indigo
Zeita Freyja sau Freya (Soarele) domina cu maiestate Fokvangr. Freyja era considerata Zeita Iubirii si a Frumusetii dar in acelasi timp era o zeita razboinica si de asemenea era inzestrata cu o mare intelepciune si magie. Vechii scandinavi o venerau si o numeau „Regina” sau „Doamna”. De altfel, in vremurile vechilor scandinavi, femeile puteau indeplini anumite functii si erau venerate, asemeni acestei zeitati speciale. Cuvantul german „frau” provine de la numele acestei zeite. Pisica este simbolul ei sacru. Taramului ei Fokvangr corespunde zodiei Leului ( 23 iulie – 21 august) Fokvangr este taramul eroilor decazuti. Cei dominati de casa zodiacala a acestei zeite sun dominati de toate calitatile ei exceptionale. Element arhetipal: Focul. Culori dominante: verde si rosu.
Semnului zodiacal Fecioara (22 august – 22 septembrie) ii corespunde, in zodiacul vechilor nordic taramul splendorii – Glitner. Glinter era patronat de catre Forseti, zeul Justitiei si al Adevarului. Fiul lui Balder, Zeul Luminii si a Zeitei Nanna, zeita puritatii imaculate. Forseti era cel mai intelept dintre zei si cel mai bland, de aceea ceilalti zei i-au daruit un palat stralucitor. Acest palat avea un acoperis de argint si piloni de aur, iar stralucirea sa putea fi remarcata de la mari departari. Persoanele dominate de casa zodiacala a zeului Forseti sunt firi gentile si in acelasi timp justitiare, iubitoare de frumos si cu un simt al valorii foarte dezvoltat. Eement arhetipal: Pamantul; Culoare dominanta: Auriu.
Njord, era considerat stapanul vantului si al fertilitatii si patron al negustorilor de la mare. El era stapanul taramului Noatun, care corespunde in zodiacul clasic, zodiei Balantei (23 septembrie – 22 octombrie). Cei influentati de casa lui Njord sunt romantici si visatori. In acelasi timp au tendinta de a fi dominatori si de a ordona. Culorile acestor nativi sunt negrul si albastrul. Elementul arhetipal: Aerul.
Vidar stapanea teritoriul Landvidi (Pamantul Alb); aceasta casa zodiacala corespunde Scorpionului (23 octombrie – 21 noiembrie) in horoscopul clasic. In panteonul vechilor nordici, Vidar era fiul lui Odin si a gigantei Grid. Este zeul tacerii si al razbunarii. Cei dominati de casa lui Vidar sunt firi misterioase si taciturne, uneori chiar, razbunataoare. Lupata pentru cauze nobile. In mitologia nordica, Vidar este cel care il va ucide pe cainele Fenrir, cel care il omoara pe tatal sau Odin. In noua lume, Vidar va deveni un zeu dominant. Element arhetipal: Apa. Culori specifice: maro si negru
Zeului nordic Ullur ii corespunde casa zodiacala Ydalir, echivalentul zodiei Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie). Este o zodie a focului, a fortei, iar culorile care ii corespund sunt rosul si galbenul. Zeul Ullur era un zeu al vanatorii, de aceea, celor nascuti in casa zodiacala Yadlir le este specific un caracter aventuros si in acelasi timp misterios. Element arhetipal: Focul.
Zeul nordic Freyr, fratele geaman al Zeitei Freyja locuieste in casa zodiacala Alfheim, taram mitologic ce corespunde zodiei Capricornului (22 decembrie – 20 ianuarie). In acest taram locuiesc spirite benefice denumite elfi, care-i asteapta acolo pe cei drepti. Astfel, cei nascuti sub semnul acestei case zodiacale au un caracter echilibrat, bland si protector. Culorile care corespund acestei case zodiacale sunt rosu si maro. Element arhetipal: Pamantul.
Zeul nordic Vali locuieste in casa zodiacala Valaskjali (Valhalla). Acest taram din mitologia vechilor nordici era paradisul unde erau dusi razboinicii vickingi dupa moartea in lupta. Este taramul dominat de Váli, fiul lui Odin, cel mai important zeu al mitologiei. Aceasta casa zodiacala nu corespunde in mod intamplator zodiei Varsatorului (21 ianuarie – 19 februarie). Cei nascuti sub influenta lui Váli sunt firi eroice si revolutionare, ei iubesc dreptatea si onoarea. Culorile corespunzatoare semnifica libertatea – verde si albastru. Element arhetipal: Aerul.
Taramul dominat de zeita Saga se numeste Sokkvaber si corespunde zodiei Pestilor (20 februarie – 20 martie). Prin acest taram curge raul timpului si al evenimentelor, de aceea cei nascuti sub aceasta casa zodiacala le este specifica intelepciunea, capacitatea de a face fata cu demnitate, evenimentelor care se petrec in viata lor. Dar Saga era si o zeita a poeziei si poezita este de asemenea o parte componenta a celor influentati de casa zodiacala Sokkvaber. Element arhetipal: Apa. Culori corespunzatoare – alb si verde.
Tags:
Adauga un comentariu