Sport

Iesenii au liber la miscare! A inceput saptamana europeana a sportului

Publicat: 08 sept. 2015
1

Prima editie a Saptamanii Europene a Sportului se desfasoara in perioada 7 – 13 septembrie 2015, simultan in toate cele 28 de tari ale Uniunii Europene, precum si in alte tari non-UE, cum ar fi Macedonia, Islanda, Norvegia, Lichtenstein sau Turcia. Fiecare stat din Uniuniea Europeana are ambasadori ai SES, din tara noastra acceptand sa faca parte din acest corp de elita al promotorilor sportului, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului si George Boroi, presedintele Clubului Sportiv Steaua Bucuresti. Finantarea este realizata prin resurse nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, regionale si locale, precum si de la bugetul UE, prin programul Erasmus. In Romania, unde coordonarea este asigurata de Federatia Romana Sportul Pentru Toti, cu sprijinul esential al Ministerului Tineretului si Sportului, actiunile vor avea loc in majoritatea judetelor tarii.

Federatia Romana Sportul Pentru Toti, impreuna cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi, organizeaza in perioada 7-13 septembrie 2015, activitati fizice de loisir in aer liber, pentru toate categoriile de varsta, dar si demonstratii pe ramuri de sport. Manifestarile se vor structura in jurul a patru teme principale: mediul educational, locurile de munca, activitati in aer liber, cluburi sportive si centre de fitness”, a declarat Alexandru Cisman, presedintele Asociatiei Judetene Sportul pentru Toti. In zilele ce urmeaza, se vor desfasura activitati conform urmatorului program:
 – 9 septembrie 2015 – Activitati fizice de loisir pentru toate varstele
 – ora 10:00, Fundatia Serviciilor Sociale „Bethany” Iasi
 – ora 10:00, Caminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Iasi
– 10 septembrie 2015 – Activitati fizice la locul de munca – profesori de educatie fizica desfasoara in scoli „Pauza de gimnastica”, cu personalul didactic si auxiliar.
Astfel de manifestari vor avea loc pana pe data de 13 septembrie 2015, perioada in care locuitorii Iasului au acces liber la baza sportiva Hotel Sport, terenul multifunctional UMF Iasi, precum si sala de fitness CS Flex.

 

Adauga un comentariu