Eveniment-Social

Miliarde de lei pentru refacerea unor drumuri afectate de calamitati

Publicat: 04 aug. 2014
1

@ Doua drumuri din judet afectate de calamitati vor fi refacute din fonduri proprii @ Desi pagubele sunt uriase, alte drumuri din judet vor ramane distruse pentru ca Guvernul nu a alocat inca fondurile necesare reabilitarii

Doua drumuri din judetul Iasi afectate de calamitatile de la inceputul verii vor fi refacute cu fonduri de la bugetul judetului. La ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean Iasi, alesii au votat alocarea a 600.000 lei pentru refacerea drumurilor din dreptul comunelor Siretel si Vanatori, puternic afectate de calamitati. Cele doua artere au fost distruse pe o portiune importanta, iar drumarii au solicitat fonduri pentru refacerea urgenta a acestora. Pentru drumul de la Siretel s-au alocat 220.000 lei, lucrarea urmand a fi executata de societatea Tehno Forest SRL Iasi, iar cea de la Vanatori, in valoare de 380.000 lei, va fi executata de firma Construct & Drum SRL Iasi. Din pacate, cele doua drumuri vor fi si ultimele refacute din banii judetului. Desi valoarea investitiilor privind refacerea drumurilor afectate de calamitati este mult mai mare, autoritatile iesene asteapta ajutorul Guvernului. Pagubele au fost estimate la aproape 14 milioane de lei, restul banilor urmand a fi alocati de Guvern intr-o viitoare sedinta a Executivului.

Citeste si: Iasul va ramane cu drumurile distruse! Guvernul nu are bani

„Am stabilit castigatorii pentru refacerea celor doua drumuri afectate de calamitati. Consiliul Judetean a alocat la ultima sedinta o suma de bani pentru refacerea infrastructurii rutiere, iar recent am stabilit cine sunt societatile care vor face lucrarea. Urmeaza ca societatile respective sa vina cu garantia de executie, dupa care vom putea da si ordinul de incepere a lucrarilor „, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Pagubele la Iasi au fost destul de insemnate. Cea mai mare suma de bani ar trebui la Deleni, unde au fost afectati 18,51 kilometri de drum judetean. Pentru refacerea acestei portiuni ar fi nevoie de peste 555 mii de lei. Tot la Deleni a mai fost afectat un alt drum comunal pe o lungime de peste 15 kilometri si pentru care ar trebui alti 466 mii lei. Pagubele sunt insa mult mai mari.

Adauga un comentariu