Local

Pentru ca nu aveau bani sa plece in Italia, doi pustani au spart un dispensar din Nicolina

Publicat: 07 ian. 2000

•Ei au furat un calculator performant, o imprimanta si un xerox pe care urmau sa le vanda cu 6 milioane de lei

Mirajul Occidentului a cuprins tineretul din Romania care incearca prin orice mijloace sa plece din tara, in speranta unui trai mai bun. George A. (15 ani), elev la un grup scolar industrial din Iasi, a decis sa plece in Italia impreuna cu un prieten, Neculai R., care mai fusese plecat si-i povestise viata din „tara macaronarilor”. George mai avea un frate mai mic, tatal era somer iar mama casnica, deci conditiile de trai erau destul de dificile. Motivul pentru a pleca exista, insa mai trebuia gasita modalitatea punerii in practica a ideii.

Problema principala era lipsa banilor necesari pentru pasaport si drum, fapt care i-a facut, la un moment dat, sa-si ia gandul de la plecare. Dar, intr-o zi, le-a suras norocul sau cel putin asa au gandit ei. Prietena lui Neculai era bolnava si mergea zilnic la un dispensar din Aleea Tudor Neculai pentru un tratament injectabil. Foarte grijuliu, el o insotea pe tanara, iar in timp ce o astepta si-a aruncat ochii prin dispensar. Cand a vazut calculatorul ultraperformant, imprimanta si aparatul xerox, i-a incoltit in minte planul care avea sa-i duca la Politie si nu in Italia asa cum sperau. Neculai a vazut pe unde se puteau strecura noaptea.

Dupa cateva zile, au patruns in dispensar cand nu mai era nimeni si au furat aparatura evaluata la peste 30 de milioane de lei, pe care au dus-o cu un taxi pana in Galata, la o cunostinta. Au gasit si clientii amatori de chilipiruri, care s-au oferit sa le dea 6 milioane pentru tot. Din pacate, cand credeau ca totul este rezolvat si pot pleca in Italia, au fost prinsi de Politie si urmeaza sa dea socoteala pentru faptele comise.loading...

Adauga un comentariu