Eveniment-Social

Peste 100 de elevi au participat la conferinta „Vreau sa fiu antreprenor!” de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Publicat: 15 mai 2018
1

Peste 180 de elevi au participat la conferinta "Vreau sa fiu antreprenor!", care s-a desfasurat la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi, la sfarsitul saptamanii trecute. Conferinta a avut scopul de a promova antreprenoriatul in randul elevilor liceeni din Iasi, evenimentul fiind organizat de Fundatia Romanian Business Leaders, din Bucuresti, in parteneriat cu ISJ Iasi.

Au participat elevi de la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", Colegiul National "Emil Racovita", Colegiul National "Costache Negruzzi", Colegiul National, Colegiul National "Garabet Ibraileanu", Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu", Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", Liceul Teoretic "Al. I. Cuza", Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu" si de la Colegiul Tehnic "Mihail Sturdza" din Iasi. Acestia au discutat intr-un mod interactiv cu antreprenori de succes din judetul Iasi despre rolul antreprenoriatului si despre cum arata viata unui antreprenor: provocari, satisfactii; impactul antreprenoriatului in societate si valoarea produsa; principii de etica si integritate in business, participantilor fiindu-le lansata provocarea de a se gandi la o idee de afacere pe care sa o prezinte la finalul evenimentului. Astfel, 5 dintre elevii care si-au prezentat ideea au fost premiati de catre organizatori cu  volumul "Ghidul practic al antreprenorului".

Invitatii au impartasit din experienta lor, incercand "sa trezeasca" antreprenorul in tinerii participanti la conferinta. Astfel, evenimentul a reprezentat o experienta inedita, care i-a incantat atat pe oamenii de afaceri, cat si pe liceenii ieseni.

Adauga un comentariu