Dulciuri

Prajitura rasturnata cu mere si cocos

Publicat: 13 dec. 2017
2

Prajiturile cu mere sunt preferatele mele. Fie ca este vorba de o placinta, strudele sau checuri, merele pot fi adaugate in aproape orice desert. Iar daca adaugi nuca de cocos, prajitura ta cu mere va fi si mai aromata.

Ingrediente pentru prajitura rasturnata cu mere si cocos:

Pentru mere:

  • 65 g zahar
  • ¼ lingurita scortisoara
  • 2 mere

Citeste si Negresele lui Mos Craciun – Ii inveselesc si pe cei mai mofturosi musafiri

Pentru blat:

  • 210 g faina
  • 35 g fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 120 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g iaurt
  • 80 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare prajitura rasturnata cu mere si cocos:

Dai drumul la cuptor si tapetezi o forma rotunda. Combini zaharul cu scortisoara, le asezi intr-un strat in tava si pui peste ele felii de mere curatate.

Citeste si Prajitura asta n-a mai apucat si a doua zi. Am facut un platou, iar musafirii au mancat-o pe toata. Deci va garantez ca e foarte buna si ca va fi mancata pana la ultima feliuta aceasta prajitura cu ness si ciocolata

Combini faina cu nuca de cocos, praful de copt, sarea. Mixezi untul cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa, apoi adaugi ouale, unul cate unul, vanilia, laptele si iaurtul. Dupa ce s-au incorporat, adaugi faina si omogenizezi. Torni compozitia peste mere si tii prajitura la cuptor pana cand trece testul scobitorii. O lasi la racorit si o rastorni pe un platou.

preluat de pe clickpoftabuna





Adauga un comentariu