National

Procurorii au dispus SECHESTRU in dosarul primarului orasului Pitesti, Tudor Pendiuc

Publicat: 14 nov. 2014

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile inculpatilor din dosarul de coruptie in care a fost arestat primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.

DNA a comunicat ca procurorii au dispus in cauza instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei totale de aproximativ 23,5 milioane lei (peste 23 milioane lei prejudiciu si peste 475.000 lei echivalent obiect mita), asupra a 40 de autobuze apartinand SC CNCD SA Pitesti, noteaza Agerpres.

„Concomitent, SC Publitrans 2000 SA Pitesti a fost desemnata ca si custode pentru cele 40 de autobuze asupra carora a fost instituita masura sechestrului asigurator„, arata DNA.

Aceeasi masura s-a luat si asupra unui numar de actiuni in valoare de 474.783 lei, reprezentand cea mai mare parte din capitalul social al SC CNCD SA Pitesti, detinute de inculpatul Constantin Scarlat.

„Anterior s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunuri mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului Tudor Pendiuc, pana la concurenta sumei de 23.488.911,83 lei. De asemenea, aceasta masura a fost luata si pentru bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatei Emanuela Elena Pendiuc, pana la concurenta sumei de 475.812,18 lei (echivalent obiect mita). Totodata, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei de 23.488.911,83 lei pe bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatilor Valentin Visoiu si Florin Serban Barbu„, se mai spune in raspunsul DNA.

Primarul Tudor Pendiuc este acuzat de procurorii DNA ca a prejudiciat bugetul Primariei Pitesti cu suma de peste 5 milioane de euro, prin incheierea unui contract nelegal privind transportul public local, el primind in schimb drept mita un apartament de lux pentru fiica sa. Edilul a fost arestat preventiv pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata, iar fiica sa, Emanuela Pendiuc, este cercetata in arest la domiciliu pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

In acelasi dosar mai sunt cercetati oamenii de afaceri Valentin Visoiu, actionar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Florin Serban Barbu, actionar in cadrul SC Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat si Gheorghe Vasii, ambii reprezentanti ai SC Girexim Universal SA si SC CNCD SA.loading...

Adauga un comentariu