National

Protest la standul Romaniei de la Salonul de Carte de la Paris

Publicat: 21 mart. 2013
1

Mai multe persoane au initiat, joi seara, un protest la standul Romaniei de la Salonul de Carte de la Paris, oamenii purtand masti cu chipurile scriitorilor care au refuzat sa participe la acest eveniment, respect Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Mircea Cartarescu, relateaza HotNews.

Dupa o interventie brutala a jandarmilor, protestatarii au fost scosi afara si legitimati. Protestul a izbucnit fix cand Francois Hollande, presedintele Frantei, se indrepta spre standul Romaniei, acesta razgandidu-se cand a vazut manifestatia.

Plesu, Liiceanu si Cartarescu au refuzat sa participe la Salonul de Carte de la Paris, din cauza unor controverse pe tema costurilor deplasarii lor.

Comentarii
  • normal,astia iau invatat base cu multi baNI PENTRU DEPLASARI CA SA-L SUSTINA POLITIC IN TIMP CE POPORUL LUI BASE MOARE DE FOAME, ACUM NU LE CONVINE , HALA RAMANI, ASA CEVA NU FACE UN ADEVARAT SCRIITOR ROMAN,,,,OARE NU SUNT UNGURI

    • … la cat esti de mic ,,piciule,,sa n-ai habar pe ce lume traiesti !dam din gura fara sa avem minimum de cunostinte … niste ingramaditi cu gura mare si atat !Ne dam cu parerea cu privire la orice subiect si unii nu stiu nici macar cate urechi au …

  • Nu-i ajunge lui cartarescu cati bani a pompat in el statul asta de 8 ani incoace? Chiar nu0i este jena? Si acum ce mai vrea? El reprezinta interesele unui grup sau CULTURA ROMANA?

  • Pentru toti cei trei comentatori de mai sus (si pentru autorul articolului): VORBESTE GURA FARA VOI ! Refuzul lui Cartarescu, Plesu si Liiceanu nu are nimic de-a face cu „costurile”. De altfel toti au declarat motivul real: protest fata de o institutie (ICR) condusa lamentabil de un semidoct, fost profesor de marxism.

  • mai mos ion roata am citi poate mai mult ca tine si chiar pe cartarescu, dar ce are opera cu lacomia si mizeria politica in care s-a bagat si te bagi tu,,,,,vezi lacomia si asocierea in politica cu betivani duce la comentarii pe care poate ca scriitor nu le meriti ….dar totul se plateste nu mai fiti lacomi.

  • saracutii de ei…. nu aveau bani de turist/economic la avion? Sa fi mers cu autocarul, atunci…. Sau voiau pe de-a moaca, tot din banii poporului? Oricum…. nu prea reprezinta ei pe nimeni din Romania, cel mult propriile lor persoane.

Adauga un comentariu