Magazin

REMARCABIL: Este una din cele mai importante inventii din lume. Salveaza MILIOANE

Publicat: 22 iul. 2014
1

Un prezervativ conceput sa distruga atat HIV, virusul care declanseaza SIDA, cat si virusul papiloma uman (HPV) va fi disponibil in magazine in lunile urmatoare, produsul fiind dezvoltat de specialistii unei companii din Australia.

Testele au aratat ca prezervativul VivaGel este eficient in 99,9% din totalul cazurilor de HIV, herpes si HPV, informeaza dailymail.co.uk.

Citeste si: Majoritatea barbatilor fac aceasta GRESEALA majora! Ce NU stiai despre PREZERVATIVE

Firma australiana Starpharma, care a creat acest produs, a inclus antiviralul VivaGel, un ingredient activ care combate infectiile cu transmitere sexuala, in lubrifiantul prezervativului.

Produsul a primit aprobarea din partea agentiei de reglementare a medicamentelor din Australia, putand fi comercializat in magazine. Astfel, prezervativul, primul de acest tip, ar putea disponibil pe piata in lunile urmatoare.

Citeste si: Povestea fetei care a infectat vedetele cu HIV: „Vreau sa dau boala la 2000 de barbati”

VivaGel contine microbicid in proportie de 0,5%, medicamentul fiind conceput special pentru a combate HIV.

Specialistii au precizat ca spera ca acest produs sa reduca transmiterea HIV si a altor boli sexuale, fiind in acelasi timp o forma de contraceptie.

Citeste si: A fost inventat prezervativul care poate schimba sexul

In Australia, cazurile de boli cu transmitere sexuala sunt in continua crestere. Herpesul genital afecteaza unul din opt australieni cu varsta de peste 25 de ani, multi dintre acestia nestiind ca poarta infectia si ca o transmit persoanelor cu care intretin relatii sexuale. De asemenea, numarul persoanelor diagnosticate cu SIDA a crescut cu 10% in perioada 2012-2013.

Adauga un comentariu