Retete cu carne

Sarmale cu carne

Publicat: 08 apr. 2011

Ingrediente:

2 kg varza,
60 gr orez,
300 gr carne tocata de vita,
300 gr carne tocata de porc,
400 gr carne tocata de pui,
300 gr morcovi,
2 cepe,
200 gr rosii,
40 ml ulei,
1 lingurita de sare,
¼ lingurita de piper negru,
200 gr smantana

Mod de preparare:

Opariti foile de varza proaspata în apa cu sare 2-3 minute.
Se opareste orezul si se amesteca cu toate tipurile de carne tocata.
Se prajeste morcovul ras (2 bucati) cu ceapa tocata (1 ceapa si 1 rosie), se amesteca cu orezul.
Se condimenteaza umplutura cu sare si piper dupa gust.

Cu aceasta compozitie se învelesc sarmalele. Mestesugul consta în potrivirea umpluturii. Ea nu trebuie sa fie nici prea strînsa în foaia de varza, nici prea în voie (se desfac sarmalele).
Se pune pe fundul unui vas un strat de varza taiata fin si deasupra se aseaza sarmalele.
Se da vasul la cuptor 40-50 de minute la temperatura de 180 grade.
Se caleste separat morcov ras cu ceapa tocata si o rosie taiata cubulete.
Se servesc sarmalele cu smântâna si morcov prajit.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit