Craciun si Revelion

Sarmale la cuptor

Publicat: 15 dec. 2011
2

Ingrediente:

1 kg carne tocata
500 g orez
varza
2 linguri de faina alba
2 oua
2 morcovi
1 ceapa mai mare
patrunjel verde
cimbru
condimente pentru sarmale
2 felii de slanina sau carne afumata
2 linguri de bulion
500g ulei
200 ml bors acru
sare

Mod de preparare:

Orezul se spala, se scurge bine de apa si se pune intr-un vas mare, alaturi de carne. Se adauga faina, ouale, condimentele, patrunjelul si se amesteca bine. Se caleste putin ceapa intr-o tigaie, se pune apoi morcovul razuit si bulionul. Dupa ce s-au rumenit, compozitia rezultata se pune in vasul cu carne, se presara cimbru, se potriveste de sare si se amesteca bine. Se pune apa cu putina sare intr-o oala, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga varza, careia i s-a taiat in prealabil capacul, si se lasa sa se opareasca putin.
In alta oala se pun cotoarele de varza la fund si slanina. Dupa aceea se formeaza sarmalele si se pun in oala tapetata cu cotoarele de varza. La final se acopera sarmalele cu frunze si se baga la cuptor.

sursa reteta: bucataras.ro
sursa fotografie: bucataras.ro





Adauga un comentariu