Magazin

Serialele „Killing Eve” si „Succession” si miniseria „Patrick Melrose”, castigatoare la gala BAFTA TV

Publicat: 13 mai 2019
1

Serialele „Obsesia Evei/ Killing Eve” si „Succesiunea/ Succession” si miniseria „Patrick Melrose” sunt marile castigatoare ale galei BAFTA TV, care a avut loc aseara la Londra. „Killing Eve” (BBC America), cu Sandra Oh si Jodie Comer in distributie, a primit trei trofee – „cel mai bun serial-drama”, „cea mai buna actrita in rol principal” (Comer) si „cea mai buna actrita in rol secundar” (Fiona Shaw).

Dave Chappelle va primi anul acesta premiul Mark Twain pentru umor american

La categoria „cea mai buna actrita in rol principal” au fost nominalizate si Sandra Oh („Killing Eve”), Ruth Wilson („Mrs. Wilson”) si Keeley Hawes („Bodyguard”). Pentru Comer este primul trofeu BAFTA TV, dupa ce a mai fost nominalizata in urma cu doi ani la aceeasi categorie, pentru rolul din „Thirteen”. Productia HBO „Succession”, creata de Jesse Armstrong, s-a impus la categoria serial international, devansand castigatorul de anul trecut, „The Handmaid’s Tale”. Cea mai buna miniserie a fost desemnata „Patrick Melrose”, cu Benedict Cumberbatch in rol principal, iar actorul a fost premiat pentru interpretare. A fost pentru a saptea oara cand Cumberbatch a fost nominalizat la BAFTA TV si acesta este primul trofeu pe care l-a primit.

„Sunt foarte obisnuit sa fiu domnisoara de onoare”, a glumit el si a multumit scriitorului Edward St. Aubyn pentru „inteligenta si curaj”. Ben Whishaw, care joaca alaturi de Hugh Grant in „Un scandal britanic/ A Very English Scandal”, a castigat trofeul categoriei „cel mai bun actor in rol secundar”, acesta fiind al doilea premiu BAFTA TV al lui, dupa cel primit in 2013 pentru rolul principal din „The Hollow Crown: Richard II”. Regizorul Stephen Frears a fost cel care a primit trofeul in numele actorului, pentru ca acesta din urma se afla la New York, unde joaca pe Broadway in spectacolul „Norma Jean Baker of Troy”. Pentru interpretarea din „A Very English Scandal”, Whishaw a primit in ianuarie si un Glob de Aur.

Producatoarea de televiziune Nicola Shindler a fost recompensata duminica seara cu un premiu BAFTA TV special, iar jurnalista Joan Bakewell, cu BAFTA Fellowship. Realizatorul de televiziune si actorul Graham Norton a fost, pentru a 11-a oara, gazda ceremoniei. „Killing Eve” si „A Very English Scandal” au primit cele mai multe nominalizari la premiile BAFTA TV si TV Craft de anul acesta – 14, respectiv 12. Premiile BAFTA TV Craft au fost acordate pe 28 aprilie. „A Very English Scandal” a primit trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun regizor (Stephen Frears), iar „Killing Eve” si „Patrick Melrose” au primit cate doua.

Adauga un comentariu