Magazin

Sexul, dusurile fierbinti si sandviciurile cu sunca cauzeaza dureri de cap

Publicat: 23 iul. 2011
1

Durerile de cap sunt unele dintre cel mai frecvent invocate afectiuni la medicul de familie sau la clinicile de neurologie, spune Giles Elrington, neurolog la Barts and London NHS Trust.

Durerea de cap este o scuza obisnuita pentru a evita actul sexual, insa acesta poate fi si o cauza pentru aparitia durerii. Aceasta durere de cap specifica actului sexual se declanseaza inaintea sau in timpul orgasmului. Ea afecteaza aproximativ 1,3% din populatie, potrivit unor cercetari efectuate la Clinica de Neurologie din Riiskov, Danemarca, si mai mult barbatii decat femeile. Potrivit altor statistici, fenomenul este mai frecvent la cei care fac sex in afara unei relatii, o posibila explicatie fiind ca gradul de excitare este in acest caz mai mare.

Dusul cald si placut de dimineata poate duce de asemenea la aparitia durerii de cap. Se considera ca schimbarile de temperatura afecteaza tensiunea sanguina, inclusiv în creier, provocand o durere ascutita in frunte, care atinge punctul culminant la 30 – 60 de secunde de la declansare. Senzatia nu dureaza mai mult de cinci minute. Si inotul in apa rece sau consumul de inghetata pot declansa aceasta durere.

Sunca are in structura sa tiramina si conservanti care sporesc afluxul de sange catre creier, declansand durerea. Spre deosebire de migrena clasica resimtita in cate o parte a capului, durerea de cap cauzata de aditivii din alimente se simte in ambii lobi. Tiramina se regaseste cel mai mult in alimentele care au fost conservate (afumate, murate, marinate sau fermentate), incluzand branza, mezelurile, ciocolata, dar si anumite fructe ca ananasul si bananele.
                                                               
sursa: mediafax.ro

Adauga un comentariu