Eveniment-Social

Sfaturi importante pentru toti iesenii! Cum poti sa te feresti de gripa si viroze

Publicat: 24 ian. 2019

Directia de Sanatate Publica Iasi recomanda populatiei ca in aceasta perioada cu temperaturi foarte scazute sa respecte mai multe reguli de prevenire a imbolnavirilor prin gripa si viroze.

Astfel, este recomandata evitarea aglomerarilor umane, evitarea, pe cat posibil, a contactului cu persoanele bolnave, spalarea mainilor tot timpul, mai ales dupa suflarea nasului si venirea in contact cu persoane bolnave.

Totodata, este recomandat ca omul bolnav sa se izoleze de restul familiei, intr-o camera corespunzatoare din punct de vedere igienic. Aceasta trebuie sa fie luminoasa, aerisita si suficient de incalzita. Bolnavul trebuie sa foloseasca batiste igienice in caz de tuse sau stranut. Aerisirea incaperilor sau a birourilor cu mentinerea unei temperaturi de 18 – 20 grade Celsius este si ea recomandata.

Citeste si: Doamna DIRECTOR?! V-ati gasit timp sa rasfoiti condica de RECLAMATII? Nereguli mari la Centrul de Transfuzie Sanguina din Iasi! " Este vorba despre aroganta si lipsa de profesionalism"

Totodata, se recomanda mentinerea la domiciliu a copiilor bolnavi, pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate. Medicii mai spun ca este bine sa se evite vizitarea bolnavilor sau a suspectilor de gripa.loading...

Comentarii
  • Cel mai bun lucru de facut…evitati multimile…de la alti oameni se iau prostiile astea, contact cat mai scazut cu alti oameni = sanatate indelungata.
    Bineinteles, stiu ca e greu pentru cei care lucreaza in locuri aglomerate (scoli, mijloace in comun, banci, etc), pentru ei nu stiu ce sa zic, nu-s medic.
    Dar pentru noi restul, care nu suntem nevoiti sa lucram in sau cu mase de oameni, trebuie sa evitam pe cat posibil lumea in sezoane din astea, eu unul asa fac (mers pe jos sau cu masina sau bicicleta, adica evitarea autobuzelor, mers la magazine dimineata devreme sau seara tarziu cand e putina lume, evitat strazile aglomerate si alte locuri gen Palasul, etc).
    Si restul sfaturilor din articol sunt utile, dar evitarea lumii e nu numai preventiv, e un adevarat medicament.

Adauga un comentariu