News Flash:

Strainii pot tranzita Romania fara vize

10 Iulie 2008
883 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ieri ca incepand de maine va intra in vigoare un regim simplificat de tranzit al teritoriului Romaniei pentru cetatenii straini care au nevoie de viza, iar Romania va recunoaste unilateral anumite documente ca fiind echivalente cu vizele nationale in cazul tranzitului. Potrivit unui comunicat MAE remis, Romania va recunoaste unilateral anumite documente ca fiind echivalente cu vizele nationale in cazul tranzitului teritoriului national de catre cetatenii statelor terte supusi obligatiei de a detine viza. Astfel, cetatenii statelor terte supusi obligatiei de a detine viza vor putea tranzita teritoriul Romaniei, fara viza de tranzit, intr-o perioada care nu depaseste 5 zile, daca detin o viza uniforma (mentionata la articolul 10 din Conventia de punere in aplicare a Acordului Schengen), o viza de lunga sedere (mentionata la articolul 18 din Conventia de punere in aplicare a Acordului Schengen), un permis de sedere, inclus in anexa IV la Instructiunile Consulare Comune. Aceste vize sau documente trebuie in mod obligatoriu sa fie eliberate de statele membre ale Uniunii Europene care aplica integral acquis-ul (ansamblu de decizii) Schengen (Austria, Belgia, Cehia, Estonia, Franta, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Suedia, Ungaria) precum si de Danemarca, Islanda, Norvegia. De asemenea, cetatenii statelor terte supusi obligatiei de a detine viza vor putea tranzita teritoriul Romaniei, fara viza de tranzit, intr-o perioada care nu depaseste 5 zile, daca poseda o viza de scurta sedere, o viza de lunga sedere sau un permis de sedere valabile eliberate de Bulgaria (conform anexei la Decizia 582/ 2008) si Cipru (conform anexei la Decizia 895/ 2006) sau daca poseda un permis de sedere valabil eliberat de Elvetia si Liechtenstein. Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza ca durata de valabilitate a vizelor si documentelor mentionate trebuie sa acopere durata tranzitului. De asemenea, potrivit Ministerului de Externe, chiar daca sunt scutiti de obligatia obtinerii vizei romane de tranzit, cetatenii in cauza trebuie sa detina un document de identitate valabil de trecere a frontierei, precum si documente justificative ale scopului si conditiilor de calatorie si sa faca dovada ca poseda suficiente mijloace de subzistenta pe perioada tranzitului. MAE indica de asemenea ca poate fi refuzata intrarea cetatenilor statelor terte ale caror nume figureaza pe listele nationale de alerte ori care constituie o amenintare la adresa securitatii nationale, ordinii publice sau relatiilor internationale.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036453 (s)