Cum sa...

Te-ai intrebat vreodata la ce folosesc semilunele de pe unghiile tale? E mai important decat crezi. Verifica chiar acum!

Publicat: 25 ian. 2017

Aceasta parte a unghiei se afla chiar la baza, dar stii care e semnificatia ei cu adevarat? Respectiva zona alba este sensibila si constituie o parte important a unghiei, care trebuie protejata cat mai mult si cat mai bine. I se spune „Lunula”. Ea este alba, dar, de fapt, sub al cincilea strat de unghie se gases cateva vase de sange foarte mici.

Lunula e foarte vizibila in cazul unghiilor mari, dar nu in toate cazurile se vede foarte bine. Conform medicinei alternative, ea poate furniza informatii foarte importante despre sanatatea noastra. Spre exemplu, cei care practica medicina traditionala chinezeasca afirma ca lipsa lunulei e semn de anemie si de subnutritie, iar lunula pala sau usor albastruie arata ca poti suferi de diabet. In unele cazuri, lunula poate avea pete rosii, semn ca acele persoane au probleme cu sistemul cardiovascular.

Lipsa lunulei mai poate insemna si ca sunt unele schimbari in ceea ce priveste digestia, corpul avand un metabolism incet din cauza cantitatilor mari de toxine. De asemenea, tot conform celor care practica medicina traditionala chinezeasca, orice persoana sanatoasa are 7 sau 8 lunule la degetele de la maini. In cazul in care ele se vad doar la degetele mari, cel mai probabil ai o probleme la rinichi.

O lunula normala ar trebui sa aiba o nuanta usor rozalie si sa fie in forma de arcada. In plus, cu cat sunt mai albe lunulele, cu atat ai energie mai multa.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit